• 4
    dün arkadaşım kedisini misafir olarak bıraktığı için görmemiş gibi kediyle oynadım, o yüzden yazamadım.

    q1 sonucunda grosjean, ericsson, sirotkin, leclerc ve stroll elendiler. q1 biterken verstappen kaza yaptı ve kaçış yolundaki duvara girdi. sonradan yapılan açıklamada viraj çıkışında motorun lastiklere normalden 150 beygir gücü daha fazla güç gönderdiğini ve bu yüzden kontrolün kaybedildiğini söylediler.

    q2'de hartley, perez, alonso, vandoorne ve doğal olarak verstappen elenmiş oldular. mclaren, honda motorlu toro rosso'ya geçilmenin utancını yaşamış oldu. hatta toro rosso'da gasly q3'e de kaldı.

    q3; vettel, raikkonen, bottas, hamilton, ricciardo, gasly, magnussen, hulkenberg, ocon, sainz sıralamasıyla bitti. hulkenberg üst üste 57 yarışta q3'e kalarak f1'de en çok üst üste q3'e kalan pilot oldu. ferrari ile mercedes arasıdna 0.14 saniye fark vardı. tabi lewis hamilton'ın 5 sıra cezasını da hesaba katarsak grid şöyle olacak;

    vettel raikkonen
    bottas ricciardo
    gasly magnussen
    hulk hamilton
    ocon sainz
    hartley perez
    alonso vandoorne
    verstappen grosjean
    ericsson sirotkin
    leclerc stroll

    yarışta süper yumuşak, yumuşak ve orta hamur lastikler mevcut. pilotların çoğu süper yumuşak ile başlayacak. iyi kalkışlarıyla bildiğimiz bottas ve ricciardo ön tarafı karıştırabilir, bir sürü araç yarış dışı kalabilir ve hamilton'ı lider görebiliriz. çünkü hamilton balı diye bir şey var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın