• 78
    herkesin bahsettiği kulübün taraftara açılması bence de mantıklı.ben buna ek olarak yurtdışına daha çok oynamamız ve sosyal medyanın, internetin bu kadar geliştiği bir dünyanı daha iyi kullanmamız lazım. misal galatasaray esports var ama ne kadar önemseniyor, ne kadar ilgiliyiz tartışılır.ve burada başka kişiler tarafından da söylenen; altyapı.
    ben şahsen, özellikle türkiye gibi euro/dolarüzerinden geliri çok olmayan ve euro/dolar bu kadar yükselmişken hala yüksek paralara transfer yapan takımları anlayamıyorum. ben şahsen küçülme olmasa da kafa yapısı olarak 2-3 sene biraz ucuza alıp, yurtdışına satma işlemini yapsak galatasaray'ın borcu kapanabilir. sonuçta borç 250-300 milyon euro civarı. şu anki futbol piyasasında kapanmayacak bir borç değil. ama düzgün maaş politikası, düzgün yöneticiler, düzgün scout. özellikle, fransa'da yaşayan biri olarak, afrika'ya yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. gerekirse belli miktar yatırımla buradan uygun gördüğümüz gençleri altyapımıza katmalıyız.
    özetlersek; ben galatasaray'ın "bu sene 50 milyon euroluk transfer yaptı ve başarılı oldu" ile bu borcu kapatabileceğini pek düşünmüyorum. özellikle bu transfer piyasasında bahsettiğimiz oyuncuları ucuza almak zor. aksine genç ucuz/orta seviye futbolcular ile bir patlama yapmamız lazım. yoksa gerçekten işin ucunda satılmak var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın