resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2990
    herkesin kafasında illa bir şablon oluyor. hayatta aslında her şeyde az çok böyledir. insanlar olayları kafalarındaki şablona koymaya çalışır, uymadığında ise o olguyu anlaması biraz zaman alır.

    belhanda faslı, faslı oyuncu vurdum duymazdır şablonuna koymaya çalışıldı olmadı. çünkü belhanda 40-50 metre adam kovalıyor. takım savunmasında aktif. oysa kaybettiği toptan sonra eli belinde beklese, her maç takım arkadaşlarıyla kavga edip, huzursuzluk çıkarsa uyacaktı o tanıma. olmadı.

    belhanda 10 numara giyiyor, 10 numara skor yapar, maestrodur şablonu denendi, olmadı. çünkü belhanda ceza sahası yayında top bana gelsin diye beklemiyor. topu kendi alanından alıp, oraya kadar getiriyor. aldığı 10 topun 9'unu kaleye vurmak yerine, takım arkadaşlarına oynamayı yeğliyor. arada dağlar kadar fark var. 10 numara olmayınca o zaman 8 numara hatta 8.5 numara şablonuna koyalım denildi, şimdi o deneniyor.

    belhanda'yı doğru değerlendirmek için bence önce oyuncuyu belirli bir şablona koymaktan vazgeçmemiz lazım. 10,8 numara, 8,5 numaraları bırakalım. belhanda artıları ve eksileriyle farklı bir oyuncu gerçekten. her şeyden önce de yetenekli bir takım oyuncusu. verilen görevi saha içinde fazlasıyla yerine getiriyor. önemli olan da bu. bana sorarsanız da artıları, eksilerinden çok daha fazla. o yüzden takıma katkı sağlayan, farklı bir oyuncu olarak değerlendiriyorum ben. farklı oyuncu yapısı bu öngörülemezliği taraftarda heyecanda yaratırken tam aksine rakipleri oldukça tedirgin ediyor. canlı izlediğinizde daha net görüyorsunuz. belhanda oyun içinde sürekli gezen bir oyuncu ve top almak için çoğu zaman doğru yerlerde olmaya çalışıyor. bazen bir şeyi değerlendirirken var olmadığında ne olduğuna bakmak fayda sağlıyor. tüm bağlantılarımız birden yok oluyor belhanda olmayınca. selçuk-donk orta sahasıyla top ileriye nasıl taşınırdı bir düşünmek lazım. o yüzden bence belhanda'nın yaptıkları, 10-15 gol atmasından daha değerli. bir başka taraftar için ise 10-15 gol daha değerli olabilir. örnekleri verilen giuliano gibi. şahsen ben belhanda'yı 10 kere kendisine tercih ederim. dedim ya belhanda'da durum biraz da oyuncuyu nasıl değerlendirdiğinizle, onun sahada gösterdiklerinden çok onda ne görmek istediğinizle alakalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın