resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 2265
    oyuncularımızın büyük kısmıyla gereğinden fazla sözleşme yaptığımız konusunda tartışmaya bile gerek yoktur herhalde. şu anda ve hatta son 4-5 senedir böyle diyebiliriz anlaşmalarda çok başarısız davranıyoruz ve bu da kulubün zaten sıkıntıda olan durumunu daha da kötü hale getiriyor.

    yalnız burada şu ayrımı yapmak konusunda genel olarak problem yaşadığımızı görüyorum. olcan örneğinde de olduğu gibi eğer ki sözleşmesi var ise her türlü o parayı talep edebilme hakkını elinde bulundurmaktadır oyuncu. oyuncudan ziyade daha doğrusu çalışan demek lazım. bunu derken de sözleşmenin hakkını vermek için çalışması gerektiğini gözardı etmemek lazım. o parayı hakedecek çabayı göstermeli. göbekli sporcu falan kabul edemem hiç bir şekilde. ama sözleşmesine bu tarz disiplin maddeleri koymadığın ve garanti para üzerinden sözleşme yaptığın takdirde o parayı ödemekle yükümlüdür kulüpler yani işverenler.

    sonuç olarak sporcuların işi de bu. bugün hangi birimiz işyerinden alacağımız olan miktarı bırakıp gidiyoruz. kimi az kimisi çok kazanıyor ama hiçbir şartta hakkımız olandan vazgeçmiyoruz. yaptırımlar konusu farklıdır. gerekli disiplin maddeleri gereği ama kesinti ama tamamen iptal tarzı uygulamalar olabilir. fakat bu tarz bir yaklaşımla yapmadık ki sözleşmeleri bugün hakkını talep etmesine kızıyoruz.

    aynısı tarık ve türevleri için de geçerli. 5 sene boyunca 1 maç bile oynamasa her sene 1.5 milyon euro civarında maaşı vermeyi garanti etti kulüp sonuç olarak. yeni yapılacak olan transfer ve sözleşmelerde bunları da dikkate almak lazım gerektiğinde sözleşmeden çıkış veya cezai yaptırımlar olmalı.

    "10 dönüm bostan yan gel yat osman" zihniyetine kötü alıştırdık oyuncularımızı kabul edelim. hangi birimiz çalıştığımız işimizde bu kadar rahat şartlar altında işimizi sürdürebiliyoruz ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın