resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 2173
    sadece manevi katkı verdiği söylenen, verdiği katkınin queresma ve nani'den fazla olmadığı iddia edildiği euro 2016'da portekiz'in turnuva boyunca attığı 9 golün 6'sina doğrudan katkı yapmış futbolcu.

    aynı kişiler messi takımını tek başına dünya kupası finaline taşıdı der. ama sorsan hiçbiri messi'nin katıldığı hiçbir dunya kupasi (2006, 2010 ve 2014) eleme turu maçında (2. tur, çeyrek final, yarı final ve final) hiç gol atamadığıni bilmez muhtemelen. buradaki başarısızlığı higuain'e ihale etmeyi daha kolay bulurlar. (burada da oyun stilini beğenmediği için icardi ve dybala gibi isimleri veto edip kadro dışı kalmasına neden olan messi'nin neden ısrarla higuain'le oynadığını sorgulamazlar mesela. messi, hayranlarının gıcık olduğunun binde biri kadar gıcık olsa higuain arjantin kulübesinde havlu bile sallayamazdi.)

    ronaldo'nun kazandığı sürü 2016'yi degersizlestirme çabalarının altında messi'nin kaybettiği 4 uluslararası finalin yol açtığı sendrom yatıyor. messi hiç değilse 1-2 tane copa america kazanmış olsa ronaldo'nun bu başarısına bu yoğunlukta bir bok atılma çabası olmayacaktı mesela. ronaldo , messi kiyasinda ronaldo'nun görece daha zayıf bir milli takımla görece daha zor bir kıta turnuvasında messi'nin aksine başarılı olması messi için büyük bir handikap. keza 2018 dünya kupası için messi'nin üstünde büyük bir baskı olmasının en büyük iki sebebinden birisi de bu. (diğer sebep maradona) eğer messi dünya kupasını kazanırsa geleneksel olarak kıyaslandığı iki ismin başarılarının üstüne çıkmış olacak. hem maradona'dan sonra arjantin'e kupayı getiren adam olacak , hem de maradona'nin hem yaptıklarını hem de yapamadıklarını yaptığını ispatlamış olacak. ayrıca ronaldo'nun kıta şampiyonlugunun üzerine çıkarak dünya şampiyonluğu unvanını almış olacak. yapabilir mi? göreceğiz. favori değiller. almanya, brezilya , fransa ve ispanya çok daha iyi takımlar.

    uzun lafın kısası ronaldo'nun portekiz'in euro 2016 şampiyonluğunda büyük bir payı vardır. o olmasa muhtemelen portekiz son maçta macaristan'a yenilip grup aşamasında eleneceklerdi. (3-3 biten maçta 2 gol attı.) keza portekiz'i finale çıkaran galler'i 2-0 yendikleri maçta birgol bir asist yapıp takımı finale çıkaran isimdi. finalde sakatlığından dolayı oynayamadı ama o maçta da takım kaptanı olarak saha kenarından takımının moral motivasyonunu yüksek tutup zafere katkıda bulunması yadsınamaz. en nihayetinde de euro 2016'nin portekiz adına kaleci rui patricio ve stoper pepe ile beraber en etkin üç isminden birisiydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın