• 749
    huzur içinde uyusun, kendisinden kesinlikle nefret etmiyorum. hakkını da 15 ocak 2011 protestosunda savunanlardan biriyim ama 30 yıllık hayatımda gördüğüm uzak ara en kötü galatasaray başkanı.

    aksini iddia edenlere hiç katılamıyorum. aşağıda yazdığım skandalları dursun özbek bile yapmadı, sadece yaklaşarak bile ne hale geldiği ortada. emin olun, o dönemlerde böyle sözlükler-twitterlar vsr. olsaydı dursun özbek'ten beter olurdu.

    1- ali sami yen' kaybettik.

    aslında bu bile başlı başına yeterli. şehrin göbeğinde güzelim araziyi kaybedip dağ başına sürülmesine sebep oldu koskoca kulübün. fenerbahçe ve beşiktaş, başkanları-yönetimleri sayesinde oldukları yerde kalmayı başarıp şehrin göbeğinde (ki ikisinin konumları ali sami yen'e göre bile çok çok daha iyidir) stadlarını yenilerken biz in-cinin top oynadığı yerde sahaya çıkıyoruz. hayatında sadece 3-4 kez ali sami yen'e gitmiş biri bile bu tarihi rezaleti affedemez. kaldı ki benim hayatımın en güzel günleri burada geçti, ben hiç affedemem. galatasaray'ın kalbi söküldü ve sayın başkanımız sadece izledi.

    2- durup dururken lucescu'yu gönderdi.

    luce, terim'le gelen 4 yıllık şampiyonluk başarısı ve uefa kupası zaferini, süper kupa ve şampiyonlar ligi çeyrek finali ile daha ilk senesinde taçlandırmıştı ama şampiyonluğu fenerbahçe'ye kaptırması çok eleştirilmişti. kim olsa eleştirilirdi, o ayrı mesele ancak herkes 13 mayıs 2001 galatasaray ankaragücü maçında luce'nin emre belözoğlu ve okan buruk tarafından nasıl satıldığını unutur. muhtemelen bu ikili inter transferleri için takımı satmasaydı, adam tarihin en iyi sezonunu galatasaray'a yaşatmış olacaktı. biz o sene tarihimizde ilk kez şampiyonlar ligi'nde bir gruptan çıkmış, hatta o sene değişen statü dolayısıyla son 16 turunda bir milan-psg-deportivo gibi takımların olduğu 2. gruptan da çıkarak çeyrek finale yükselmiştik. bu hala bir türk takımının şampiyonlar ligi'ndeki en büyük başarısıdır. fenerbahçe 2007-08'de, biz 2012-13'te son 16'da bir takımı eleyerek çeyrek finale çıkarken, luceli biz 2000-01'de iki gruptan çıkarak çeyrek finale gelmiş ve real madrid'e de kök söktürmüştük.

    hadi diyelim o sezon terim'in ekmeğini yedi biraz. yanlış bir sav olmaz, yalnız bu adam 2001-02 sezonu öncesi hagi, emre, okan, fatih akyel, jardel hatta sezon başında ümit davala gibi çok büyük yıldızlarını yitirmiş; fleurquin, victoria, perez, radu niculescu gibi adı-sanı duyulmamış, vasat oyuncularla yeni bir sezona girdi. kolay değil, türk futbol tarihinin en iyi kadrosu dağılmıştı. ancak luce, o yıl o toplama oyuncularla hem yeniden şampiyonluğu getirip 3. yıldızı takmış, hem de şampiyonlar ligi'nde son 16'ya kalmayı başarıp çeyrek finali kıl payı kaçırmıştı. 2001-02 son derece hakkı yenen bir senedir. belki de fiyat/performans açısından 1999-00 sonrası galatasaray futbol takımı tarihinin en başarılı sezonudur. hala o sezon aklıma geldikçe biz bunu nasıl başardık diye kendime sorar dururum. şimdi biri bana anlatsın, bunları başaran bir teknik direktör hangi-akla hizmet gönderilir yahu? işleyen çarkı bozmanın sebebi nedir? kiminize göre tarihin en kötü başkanı dursun özbek'in bile böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum ben.

    3- ribery'nin 3 kuruş için bedavaya gitmesi

    ribery gibi galatasaray tarihinin en büyük transfer başarısı olabilecek altın yumurtlayacak tavuğu pararsız kaptırdı. hadi genç kardeşlerimiz hatırlamayabilir ama yaşı yeten herkesin kalbinde bir yaradır hala bu adam. müthiş bir potansiyeldi. anelka'nın bonusu diye dalga geçenler bile çocuğun hayranı olmuştu. eh, 35 yaşında şu an hangi takımda oynadığını bilmeyeniniz yoktur herhalde.

    4- kadıköy sendromunun başlaması

    bu sendromun başlamasına sebep olan maçı herkes çok iyi biliyor. o maçta başkanın kim olduğunu da, kendisinin döneminde kadıköy'deki tüm maçları kaybettiğimizi de.

    5- kadın basketbol takımımızın küme düşmesi

    bunu da sözlükteki pek çok arkadaş unutmuş maalesef ama bu küme düşme öncesi son 15 yılda 11 şampiyonluk kazanmış yenilmez armada, 100. yılımızda son maçta fenerbahçe'ye yenilerek küme düşme skandalını yaşamıştır. düşünün, bu takım 4 yıl sonra eurocup şampiyonu, 9 yıl sonra euroleague şampiyonu oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın