• 822
    5 ocak 2017'den beri çıktığı 862 normal sezon maçında 10 sayının üstünde skor üretmiş. rekor 866 maç ile michael jordan'da.

    kariyerini noktaladığında en çok sayı kaydeden ilk 3 oyuncudan biri olacağı kesin.
    play-off'larda en çok sayı kaydeden oyuncu.
    en çok asist yapanlarda ilk 10 içinde bitireceği kesin.
    all-star maçlarında en fazla sayı atan oyuncu.
    30000 sayı, 7000 ribaund, 7000 asiste ulaşan ilk oyuncu.
    2 olimpiyat altını, 3 nba şampiyonluğu var.
    oynadığı son 7 sezonda takımları finale kaldı.
    3 kez finallerin mvp'si, 4 kez normal sezon mvp'si, 3 kez de all-star mvp'si, yılın çaylağı ve 2 kez sayı kralı oldu.
    final serisini tek triple-double ortalama ile bitiren oyuncu oldu.
    3-1'den final çeviren tek takımın lideri.
    final serisinde iki takım da baz alındığında bütün istatistikleri lider tamamlayan tek oyuncu.
    33 yaşında bir ayı triple-double ortalama ile bitirdi.

    bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. adam 33 yaşında ve henüz bu sezon bir maç bile dinlenmedi. 40 dakikaya yakın oynuyor ve her şeyi yapması bekleniyor. 21 mart 2018 cleveland cavaliers toronto raptors maçında 17 asist yaparken bir tane top kaybı yapmadı. jordan mı daha iyi lebron mu, lebron'un kariyeri bittiğinde daha net tartışılır. ama gelmiş geçmiş ilk 5'e girer mi girmez mi tartışmaya açık bir konu değil. kariyerinin bitmesine de daha çok var. eğer bir sakatlık yaşamazsa oğlu ile karşılıklı oynamak istediğini söyledi. kariyeri bittiğinde tartışılır, şuan ise onu izlemenin keyfini çıkarmalıyız.

    ayrıca kendisinin rakiplerini de küçümsemek pek doğru bir şey değil. kevin durant, james harden, stephen curry, kawhi leonard, russell westbrook, anthony davis... hepsi mvp performansı gösteren oyuncular. artık oyun çok hızlı oynanıyor ve herkes her şeyi yapıyor. şut atmayan pivot kalmadı neredeyse. fizik gücü herkesi muazzam seviyelere çıktı ama lebron hiç düşmedi. nba'e adım attığında da çok iyi oyuncular vardı, oyun daha farklı oynanıyordu ama o zamanda oyunu domine ediyordu. lebron 5-6 sene daha oynayacak ve yeni oyuncular da parlamaya başladı. özellikle pivotlar bu dönem adından fazla söz ettiriyor. bu oynayacağı son senelerde de bu performansa yakın bir performans gösterirse en sevmeyen bile önünde saygı ile eğilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın