• 146
    tarih 11 aralık 2017. serie a'da 15. hafta müsabakası, roma olimpiyat stadyumu'nda lazio ile torino karşılaşıyor. lazio, bu maça kadar oldukça şaşalı bir giriş yapmıştı lige. 14 maçta 10 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile oldukça etkileyici bir grafiği vardı. bu maç ise lazio için adeta sezonun kırılma noktası oldu (negatif anlamda). maç henüz 0-0'ken immobile'nin girdiği bir pozisyonu gole çevirememesinin ardından rakibine "kafa attığı" anın görüntülerini var ile tekrardan izleyen hakem, oyuncuyu kırmızı kart ile saha dışına göndererek lazio'yu on kişi bırakır. görüntülere bakıldığında ise kafa atmaya yeltenmiş olsa da, kafasıyla herhangi bir teması yoktur.

    11 mart 2018 cagliari lazio maçında da yine benzer bir var mağduriyetinin öznesi olacaktır lazio. 1-0 geriye düştükten sonra bir pozisyonda penaltı bekleyen immobile, hakeme şiddetlice itirazda bulunur. tepkisi ise şöyledir; "bana kırmızı kart göstermeye gelince çalışan bu sistem, penaltı beklediğimde neden çalışmıyor?"

    tabi akabinde sarı kart ile cezalandırılır. maç ise yine ciro immobile'nin zlatanvari topuk golü ile 2-2 noktalanır.

    bu maçtan sonra lazio'nun kuzey tribünü irriducibili (o malum faşist grup), bu maçtan sonra kafayı kırar haliyle. çünkü sezona bomba gibi giren takımları hakem kararları ile düşüşe geçer ve istedikleri sonuçlardan uzaklaşmaya başlarlar. tabi kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncuları olması da cabası.

    https://youtu.be/PuN2eAQWuSQ

    bütün bunlardan sonra, 18 mart 2018 lazio bologna maçından önce de bu taraftar grubu, toplu şekilde italya futbol federasyonu "figc" binasına bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. italyanca bir kelime olan ve 'utanç' anlamına gelen 'vergogna' kelimesini, 'vargogna' (var sistemine atıfta bulunarak) olarak değiştirerek pankartlara ve hashtaglere malzeme ederler. aslında bu deyim irriducibili'ye ait bir şey değil. italyan spor gazetesi corriere dello sport'un torino maçı sonrası uydurduğu bir şeydi.

    bu manşet: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...bkz-zQkOiXrFlnK3d9i1

    bu açtıkları hashtag: https://twitter.com/search?q=%23VARgogna

    bu da pankart: https://twitter.com/...503798318895104?s=19

    kim sorarsa bizimkiler de ultras, bağımsız, menfaatsiz seviyor falan da filan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın