• 19
    saf potansiyelleri ve zirve noktalarını kıyaslarsak felipe melo çok daha öndedir.

    melo çift yönlü orta saha tanmına daha fazla uyan bir oyuncu. temposu daha iyiydi. son senesi hariç ağır değildi, hücum konusunda hem daha cüretkar hem daha yetenekliydi. juventus'un melo'yu bu sebeble, dominant bir merkez orta saha oyuncusu olmasından ötürü transfer etti. o günün juventus'u ve piyasası için çok ciddi bir yatırımdı ama farklı sebeblerden olmadı. iyi ki de olmadı yolu böylece bizimle kesişti.

    fernando'nun ise daha iyi olduğu noktalar bence fundementali, zekası ve oyun bilgisi. melo'nun kariyeri inişli çıkışlı iken fernando'nun daha stabil sorunsuz bir kariyeri var. bunu maç performansına da indirgeyebiliriz. fernando'nun basit hata yapma olasılığı daha düşük. konsantrasyon vb mental konularda daha iyi -ki city'de fernando'yu rol oyuncusu yapan bu özellikleriydi.

    mesela 3 orta sahanın derininde birini kullanacaksan fernando reges. iki merkez oynayacaksan kesinlikle felipe melo'yu alırsın.

    galatasaray açısından bakarsak şu an itibariyle kıyaslama yapmak çok doğru değil tabi. melo, son 15 senenin tartışmasız en iyi orta sahası. fernando henüz yolun başında ama melo'nun tutkusu, ateşi, manyaklığı sebebiyle tribünle oluşturduğu bağı fernando'nun o düzeyde kurma ihtimali yok çünkü böyle biri değil. ondan bunu talep etmek de saçma olur. fernando daha avrupalı futbolcu profiline yakınken, melo tam latin amerika çocuğudur. tribünle var olan adamdır. bu yüzden o tribünle olan enerjisi de hep özlenecektir. toni kroos gelse oynasa bile yine melo'yu özlersin yani. öyle bir adamdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın