• 647
    maçta fatih terim de aykut kocaman kadar temkinliydi. daha önce 2012 şampiyonluğumuzu elde ettiğimiz süper final maçında da böyleydik. tabi şimdi galatasaray 6 puan önde maça çıkıyor, liderliğini koruması için 1 puan yetiyor. terim'in sonuca yönelik oynaması anlaşılır da özellikle ilk yarıdaki fener'in kaleye yaklaşmakta bile tereddüt etmesi onlar için kabul edilemezdi. aykut kocaman sağolsun yine çok büyük hatalar yaptı. ben fenerbahçe'yi ilk dakikalarda daha atak bekliyordum. bu sefer tam tersi oldu. maçın başını ve sonunu biz iyi oynadık, özellikle 60-80 arası fener çok etkiliydi. geri kalan dakikalarda iki takım da vasatı aşamadı, kısaca oyun dengedeydi.

    maçta topa sahip olup teknik kalitemizle iş yapmayı düşünmedik. fener de bunu düşünmedi. ona rağmen bize karşı daha çok pas yaptılar. sebebi ise fener'in aşırı sert ve tahammülsüz oynamasıydı. maalesef 3 pas yapsak topa bodoslama dalan fenerliler ve bunlara kart çıkarmayan bir hakem vardı. bu durumda galatasaray sakin kalıp topa sahip olamazdı. bu yüzden kontra oynamamız kaçınılmaz oldu. ataklarımızın hemen hemen tamamı hızlı hücumlardan geldi zaten.

    maçta konuşulacak çok şey vardı elbet. bireysel performanslara hiç girmiyorum. ama bu maç beşiktaş ve başakşehir maçları için referans olmayacaktır. çünkü iç sahada asla bu kadar geri çekilmeyeceğiz. maçın hakimiyetini paylaşmak istemeyeceğiz. o maçların havası da oyunu da çok farklı olacak. aldığımız 1 puan çok değerli. belki de bu 1 puan bize beşiktaş'la berabere kalma lüksü verecek. beşiktaş'a iç sahada çakıp geçelim, o ayrı mevzu ama o maça muhtemelen bu aldığımız 1 puan dolayısıyla psikolojik olarak üstün çıkacağız.

    bence iyi oynamadık. çünkü şartlar çok müsait değildi. ama mükemmel mücadele ettik. en az 1 puanı da hak ettik. fener'i yarışın içine dahil etmemiş olduk. galibiyeti kaçırdık ama bunun acısı 21. şampiyonluk akşamında geçecektir. bu maçla birlikte takımımız çok büyük güven tazeledi. bu sezon ilk defa zor ve kritik bir maçtan istediğimiz puanla döndük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın