• 10
    eninde sonunda varlığı kabul görecek ve yasal zemine oturacak olan şirket.

    uber'in dünyada da benzer sorunlar yaşadığı ortada. londra'da da geçen sene lisansları iptal edilmişti: https://www.theguardian.com/...sport-for-london-tfl ayrıca, fransa'da da bizdeki gibi taksicilerin toplanıp uber'i protesto ettiklerini hatırlıyorum: http://uk.businessinsider.com/...ests-in-paris-2016-1

    bunun geleneksel ulaşım alışkanlıklarının dışında bir uygulama olduğu açık. elinde tekel yetkisi bulunan taksiciler (daha doğrusu plaka sahipleri) de anlaşılabilir bir şekilde, bu konumlarını ciddi şekilde tehdit eden uber'den rahatsız oluyorlar.

    ama hayatta işler de tam bu şekilde değişiyor. zira geleneksel taksicilik oldukça sorunlu bir kurum (istanbul'da zaten bildiğiniz berbat). şimdi de adamın biri çıkmış, taksilerin sun(a)madığı bazı şeyleri gidererek daha iyi bir konsept sunuyor. böyle olunca tüm dünyada da ilgi görüyor.

    adamlara hırsız veya korsan taksi muamelesi yapmaksa, hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. bu adamlar zaten tüm dünyada ruhsat alıp faaliyet gösteriyorlar.

    bu saatten sonra kazananın plaka lobisi olması bana kalırsa mümkün değil. taksiciler istedikleri kadar dirensinler. işi daha iyi yapan kazanır, bu kadar basit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın