• 437
    bazı ezbere yapılan sığ yorumları boşa çıkarmış maç.
    + lider ile 17. oynuyor 3 atarız 4 atarız. ilk yarı 3 atalım sarı kartlı oyuncularımızı çıkartalım veya maça kart sınırındaki oyuncularımızı yedek başlatalım.
    arkadaşlar ligin son 9 haftasına giriyoruz ligin dibindeki takımlara 5 atalım laylaylom geçsin maçlar böyle birşey yok kaldı ki hoca değişikliği sonrası ilk maçlar hep ekstra sarf edilir bunu hepimiz biliyoruz. bu adamlar can havliyle kendini yere de atar, bir tane atıp kontra da kovalar, senin adamını attırmaya da çalışır. ilerde alanya ve gençlerbirliği deplasmanlarımız var o maçlar bundan da zor geçecek haberiniz olsun.
    bize gelirsek erken yediğimiz gol sonrası oyunu rakip sahaya yığdık ama sol ayaklı çizgi oyuncumuzun olmamasının eksikliği işimizi zorlaştırdı. bu tarz maçlarda kapanan takımları çizgi oyuncularınızın ayaklarının çizgiye basmasını sağlayıp rakibi enlemesine açarak merkez oyuncularınızı sürpriz golcü olarak ceza sahasına sokmalısınız. maalesef 2 kanat ve 2 bekimizin de sağ ayaklı olması nedeniyle bunu yapamadık. bir kere yapabildik yuto'yla onda da golü bulduk. rodrigues de çizgiye yaklaştıkça fark yaratabilme ihtimali arkan, merkeze yaklaşınca ise sıradanlaşan bir oyuncu hoca kenardan çizgiye yaklaşması için bağırmaktan bir hal oldu. bugün formsuzdu maç onun tarzına uygun değildi canı sağ olsun bizim için çok önemli bir silah.
    bu noktada maçın zora girme nedenlerinden birisi de belhanda'nın oyuncu karakterinin bu maçta bize lazım olan şeyleri yapmaya uygun olmamasıydi. belhanda kötü oyuncu demiyorum ama bu maçta bize lazım olan şeyleri yapabilme ihtimali neredeyse sıfır. büyük takım ofansif orta sahasının arada demarke biçimde içeri girip pozisyon bulması veya yay civarından dönen toplardan 1-2 şut çıkarması lazım. bu söylediklerimi yapması sadece pozisyon bulmak anlamına gelmiyor takımın ve taraftarın inancını daha da yukarı çekmek anlamına geliyor.
    kaçırdığımız penalti taraftarın üzerindeki gerginliğin sebebiydi. o an hepimizin içinden "belli bugün olmayacak" hissi geçti açıkcası.
    devre arası hamlelerimiz çok isabetliydi. bir büyük takımın başında bulunan büyük teknik direktörün yapabileceği hamlelerdi. linnes'in girmesi rakip kontra ataklarından daha az korkmamızı sağladı zira mariano'nun volkan şen'e de fofana'ya karşı da geniş alanda şansı yoktu ayrıca sarısı cebinde devam ediyordu. sinan ise oyun içi etkinliği olmasa da sahada olması pozisyon demek. daha önceleri de çok kritik maçlarda, kritik dakikalarda kritik pozisyonlara giriyordu ama atamıyordu bu kez attı çok şükür. maicon'un santrafora çekilmesi hamlesi de klasik fatih terim hamlelerinden biri bu noktada eren'e çok ihtiyacımız var tam form tuttuğu dönemde sakatlandı ne yazık ki. umarım milli takım arasından sonra formasına kavuşur kenarda olması hoca için çok önemli.
    özetle çok önemli ve alınış tarzı olarak da güzel bir galibiyet oldu. 3 puanına ek olarak bir bütünleşme ve inancı da beraberinde getirdi. sezon sonu şampiyonluğün kritiğini yaparken bu maça çok atıf yapacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın