• 15
    başlık "futbolcunun asker selamı vermesi" olsaydı eleştirirdim. şimdi sen içine "bedelli askerlik" kavramını sıkıştırınca "zengin ölmüyor, fakir ölüyor" demagojisi yapıyorsun ya, herhangi bir futbolcu asker selamı verdiğinde değişiyor mu bu güzel kardeşim? bu kez zengin ve fakir aynı anda mı ölüyor? bak soru çok manidar, zengin ve fakir aynı anda mı "ölüyor"?

    bedelli askerlik dünyanın en saçma şeyi. neden biliyor musun? ben militarist değilim, kendimi bir ırka ait hissetmiyorum mesela. neden sırf bu ülkede ve erkek doğduğum için devlete en basitinden 18.000 tl, orta hallisinden 6 veya 12 ay, biraz ağırından kolum bacağım, en ağırından canımı borçluyum ki? sen militaristsen, özellikle şu zamanın sikimsonik savaşlarından bir kazanım elde edilebileceğini zannediyorsan git abi askere, savaş onun bunun kuklalarıyla, sen de ol birinin kuklası. bedelli askerlik benim için sadece kötünün iyisi.

    futbolcunun asker selamı vermesi olgusuna da nasıl baktığımı anlamışsınızdır. o herif o maça çıkıyor, (bedelli yapmış olsun olmasın), o golü atıyor, o selamı çakıyor, sonrasında da teri soğumadan hesabına milyon eurolar geçiyor. sen napıyorsun, vay amk adam asker selamı verdi helal sana vehbi deyip koşup askere yazılıp, o milyon euroları cukkalayabilsin diye gidip orda ölüyorsun.

    soru niye manidar biliyor musun? bana zengin ve fakir aynı anda "ölmüyor" dediğin bir çözüme ulaşabilecek bir futbolcu aksiyonu söyle, öyle bir aksiyon ki birilerinin ölüp diğerlerinin zenginleşmeye devam ettiği savaşı özendirmesin, o zaman oturup konuşalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın