• 183
    bu adam hakkında ne zamandır yazacağım bir türlü fırsat bulamadım. ne yazık ki ne mal olduğunu bizim oluşum daha yeni anlamaya başladı. 1 hafta önce ilahtı sözlükte, beraber rakı içenler, akşama kadar futbol konuşmak isteyenler, ali ece'den iyi olduğunu söyleyenler filan vardı. bu yazacaklarımı 1 hafta önce yazsam ofsayt yağmuruna tutulurdum ama rüzgar tersine döndü tabii görüşler hemen değişti.

    ben bu adam kadar hiçbir şey bilmemesine rağmen, kendini dinleten ve inandıran başka bir adam görmedim. adam o kadar boş ve içi dolu olmayan şey söylüyor ki camiadan olmayan, futbolu bilmeyen insan bile dediklerinin inandırıcı olmadığını anlar. partneri de mehmet ayan da futboldan bir haber takılan birisi zaten. kendisi işin magazin tarafını daha çok seviyor. kim kime ne demiş, kim kimle ne konuşmuş adamın futbol dünyasındaki ilgilendiği tek konu bu. 2 saat boyunca ben bunla bunu konustum şu bana böyle söyledi demekten başka bir şey demiyorlar. serdar ali'nin de futbol görüşü şundan şunu duydum bundan bunu demekten ibaret. çünkü kimse oyun kaç metrede oynanmış, hangi takım rakip kaleye kaç şut çekmiş, kim ara pas atmış, kim yüzde kaç topa sahip olunmuş merak etmiyor.

    bu iki elamanı bilerek ve isteyerek yan yana getirmişler. sırf lakırdı yapsınlar diye. yanlarına da bir tane ergen gerisi futbol romantiği bir arkadaş koymuşlar ve ekip tamamlanmış. işin magazin tarafını kıraathane ağzıyla anlatmayı çok seviyor. bizimkilerin de dibi düşüyor tabii ki.

    geçen denk geldim. şöyle bir diyalog vardı. serdar ali; hakemler hakkında neler duydum neler hemde kimlerden en babalardan.. ortalık çok fena karışacak. erbatur; ne duydun abi? serdar ali; boş ver şimdi ne duyduğumu uff diyorum başka bir şey demiyorum. :) ulan ne anlattın sen şimdi. konu da şeydi hakemlerin yüksek maaş alması. bakın buna algı diyorlar işte. tüm okları hakemlerin üzerine çekmeye çalışıp, taraftarı gaza getirip hakemlerden nefret ettirmeye çalışıyor. hakem maaşı düşsün her maç sonu rakip takım hocaları hakemler hakkında atıp tutup ceza almasını istiyor. bkz. gs aldı. hakem maaşları da düşecek büyük bir ihtimal.

    gs medyası izin vermez buna diyor mesela. gs medyası diye bir şey yok bunu camiadan da medyadan da herkes bilir. ama onun hedefindekiler tv karşısında her şeyden bir haber olan taraftardır. bunu bilmeyene inandırmak. onları zehirlemek istiyor. söylesin bakalım kaç tane müdürü galatasaray'lıymış çalıştığı kanal sahibi ve müdürü hangi takımlı? hangi medya devinin sahibi galatasaray'lı bir söylesin. yıllar evvel meslek dışı çalışan olmasına rağmen atkı açtı diye 10 yıllık işinden bir kadın sırf galatsaray'lı diye kovulabiliyor. maç öncesi köstebeklik yapan rakip takımın kadrosunu sızdıran adam kovulmuyor mesela. bunları bilmiyor mu? mehmet ayan da galatasaray'lı ama adamı 5 dk dinle gs düşmanı dersin. kime ne hayrı dokunmuş.

    adamın hitabeti o kadar kuvvetli ki saçmaladığı salladığı şeyler insana mantıklı geliyor. mesela küstahça boyundan büyük laflar edip yüzsüzce ben demiştim diyebiliyor.

    eğer siz de dinleyecekseniz ciddiye almadan dinleyin.

    hakkında biri şöyle demişti "maçlar dışında bilgisi, gözlemi olmayanlar,hayatlarında muhabirlik, habercilik yapmayanlar, sağdan soldan duyduklarını tv ekranlarında saygısızca, seviyesizce konuşuyorlar ve bunun adına gazetecilik diyorlar"

    tam olarak serdar ali'nin özeti bu cümledir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın