• 342
    23 şubat galatasaray bursaspor maçına gelen bursaspor taraftarı olduğunu düşünen aslında taraftarlıkla uzaktan yakından alakası olmayan kitle ;

    öncelikle takibimden kaçmış olabilir buraspor tarafından yapılan saygısızlığa iliişkin herhangi bir açıklama , özür , bildiri geldi mi bilmiyorum.
    gelmedi diye düşünerek , gelmeyeceğini tahmin ederek devam ediyorum.

    yenilebilirsin, 3.lig takımından cl takımına kadar herhangi takıma, rezil de oynayabilirsin, önemli olan nasıl oynadığın değil maçı kazanıp kaybettiğin değil takımını desteklemek için orda bulunmuş olmanın bilincinde olmak.

    futbol çok başkadır, futbolu sevmek çok başka, tribüne aşık olmak çok başka.
    nerden geldiğinin önemi yok. deplasman evinde oynadığın maçlardan çok daha özel ve kıymetlidir aslında.
    futbolu sevmenin sınırı çizgisi limiti yoktur. futbolu seven insan evinde, cafede sokakta istediğini yapabilir. herhangi bi cafede karşı taraf takımı destekleyen biriyle kavga etmek de çok etik dışı değildir mesela.
    ama tribün başka.
    tribünün bi adabı var. bir sınırı bir kültürü.
    madem geldin , madem geliş amacın takımına destek olmak niye edepsizlik yapıyorsun? ilk kez mi maça geliyorsun? yanında hiç tribüne gelmiş senin suratına yumruğu koyacak arkadaşın eşin dostun yok o tribünde?

    normalde yanımda küfür edilmesinden hoşlanmam mesela ama o stada girdiğim an istemsizce edilen küfürlere gülümserim. kaçan pozisyonda istemsizce ağzımdan kaçar bir iki kelime. ama garipsemem. oranın adabı onu kaldırır.
    birinin herhangi bir konuda başkasının hakkına gasp etmesi meslek itibariyle çok karşıçıktığım bir durum. ama yerimde oturan birini rahatsız etmemek için boş yer kovalayıp yer değiştirmekten gocunmam. oranın adabı onu kaldırır.
    karşı takıma koyduk mu diye bağırmak bi bayan olarak anlamsız ve saçma ama derim. denilir. oranın adabı onu kaldırır.
    yanında oturan kişiden sigara istemek ayıp değildir,istersin, o da verir .1-2-3 ... üşüyen birine üstündekini verirsin (genel de geri de almazsın zaten :) ) gülümser geçersin. oranın adabı onu kaldırır.

    çünkü tribün çok başka. serbetlikler silsilesi ve kırmızı çizgiler.

    x futbolcuya şahane küfürler edersin, kendi futbolcuna da, yönetimine de, teknik direktörüne de.

    ama efsanelere edemezsin.
    oranın adabı onu kaldırmaz.
    bir allahın kulu (maça gelen 2-3 bin arası kişiden bahsediyorum ) yok muydu aranızda abi napıyorsunuz diyecek?
    aranızda bir tane aklı başında bir adam yok muydu?

    tribünde olunca çok anlayamıyor insan ben de sonradan twitterdan okudum ettikleri küfürleri.

    çok şükür ki yeni jenerasyon anlamasa da tribünde hala adabı bilen abilerimiz var. var ki onlara aynı şekilde karşılık verilmeyeceğini küçüklere göstermiş, engel olmuş seviyelerine düşmemişlerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın