• 18741
    deplasman sıkıntısı olan takım. igor tudor'u zaten geç de fatih terim dönemine bakalım. fatih terim ile üç deplasman maçına çıktık ligde.

    ilki 22 ocak 2018 kayserispor galatasaray maçı. ligin özellikle 2017 - 2018 sezonundaki en zor deplasmanlarından biri. bu maçtan üç puan ile döndü aslanlar. orta sahada ise selçuk inan, badou ndiaye ve sofiane feghouli vardı. maça çok hızlı başlayıp üretilen güzel kanat varyasyonları ile skor elde edildikten sonra kapandık. 3-4 pozisyon verdik 75. dakikaya kadar ve bir tane de gol yedik. 60 ile 70. dakikalar arası yapılan 3 mantıklı değişiklik ile de maçı aldık götürdük. burada kritik nokta badou ve soso'nun hücum organizasyonlarında iyi paslar çıkarması ve sağ bekte yine oyun kurucu bek diyebilceğimiz pas kalitesi çok yüksek olan mariano filho'nun oynaması idi. deplasmanda pas kaliten ve orta sahan kadar konuşuyorsun. 70. dakikaya kadar yorulan rakibine karşı yapılan tolga ciğerci ve ryan donk hamleleri bizi rahatlattı. bu maçtan sonra deplasmanlarda rahat ederiz dedik ama yanılmışız.

    ardından ikinci olarak 4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçı na çıktık. yine ligin özellikle 2017 - 2018 sezonundaki en zor deplasmanlarından biri. bu sefer orta saha donk, tolga ve soso'dan oluşuyor. bakın şöyle karşılaştıralım badou'dan tolga'ya düştük. badou tolga'nın hem daha dirisi hem daha iyi pas yapanı hem de daha iyi adam geçebileni. selçuk yerine de donk oynadı. selçuk'u her ne kadar beğenmesem de sahadaki diğer iki oyuncu tolga ve soso ise üçüncü olarak donk değil de selçuk'u seçerim. çünkü selçuk'un o beğenmediğimiz geri ve yan pasları deplasmanda işe yarıyor. hoş kenarda younes belhanda var iken ikisini de seçmem de o tedrisattan geçiyordu o sıralar. böyle bir orta saha ile başlayınca topu ayağımızda tutamadık sürekli baskı yedik durduk. oyun da kuramadık. tolga ve donk'un oyun kurma özelliği yok. soso da forvet arkası oynarken daha çok ikinci forvet gibi oynuyor. işte ben bu maçın devre arasında fatih terim'den selçuk ve belhanda hamleleri bekliyordum. çok kötü oynayan yasin öztekin ve tolga yerine, selçuk ve belhanda girse en azından bir puan alırdık oradan ki bence galibiyet gelirdi. o yüzden bu puan kaybı fatih terim'e gidiyor.

    son olarak 18 şubat 2018 kasımpaşa galatasatay maçına bakalım. orta sahada bu sefer donk, selçuk ve tolga var. başka söze gerek yok aslında. belhanda'nın 12 şubat 2018 galatasaray antalyaspor maçında gördüğü kırmızı kart, badou'nun satılışı ve fernando reges'in sakatlığı derken bu orta sahaya kaldık. bu maçta da fatih terim'e şöyle bir eleştirim olacak. daha zor bir deplasman olan kayserispor maçında soso forvet arkası oynamış ve verim de almıştık. bu maçta o orta saha rotasyonundaki badou'yu oynatamayacaktık ama 2 gömlek altı olan tolga oynayabilirdi ve bu eksikliğimizi oyun kurucu sağ bekimiz mariano ile de bir nebze olsa giderebilirdik. devre arasındaki değişikliği saymıyorum bile. o anda maçı verdik zaten. o yüzden bu puan kaybı da fatih terim'e gidiyor. nasıl gitmesin ki takımın orta sahada bu maçta tek direnç gösteren oyuncusu olan donk'u stopere çekti :(

    peki bundan sonra ne olabilir? bundan sonra önümüz açık. belhanda adam edildi* ve fernando dönüyor. pas kalitesindeki artışı şimdiden görebiliyorum. arka kısımdaki oyun kurma görevini fernando yüklenirken, ön kısımdaki görev de belhanda'nın olacak. yeter mi? yetmez. mariano'nun da bir önce takıma adapte edilip bir oyun kurma istasyonuna daha sahip olmalıyız. bu orta saha ikilisinin arasına ise bir tane işçi arı lazım. bence o arı da tolga olmalı. o kaleden bu kaleye koşup dursun, direnç katsın. donk ve fernando ile çok ağır kalırız. bu şekilde bir orta saha ile deplasmanlardan sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla döneceğiz inşallah.

    bu arada mariano tedrisattan geçip ilk onbire döndükten sonra ki 3 mart 2018 karabükspor galatasaray maçı ile döneceğini düşünüyorum sıra soso'da. karabükspor maçı ile bir kaç maç yedek kalırsa şaşırmayın.

    hedef 21
App Store'dan indirin Google Play'den alın