resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 7603
    kendisini eleştirenler 2 senedir kötü olduğunu söylüyorlar ama yazmadıkları nokta şu veya gözden kaçırdıkları diyelim.

    mancini ve prandelli'nin galatasaray'a kattığı şeylerden biri savunma yapmaktı. hatırlarsanız hh ile son şampiyon olduğumuz sezon çok maçı 1-0 kazanmışızdır.

    bu defans hattı genelde şu şekildeydi ve büyük bir aksilik olmazsa değişmezdi.

    selçuk melo

    telles h. balta chedjou sabri

    ondan sonra telles ve melo gitti. yerine carole ve bilal geldi. kalite düşmesi önemli değil bir de defans kurgusu bozuldu. zaten 30+ yaşında olan oyunculara +1 daha eklendi. evet nando o sezon mükemmeldi diyenleri duyar gibiyim. bakın nando size'ı geniş bir adam. yer kaplıyor. yer kapladığı için dar alanda oynanan maçlarda kalenin önüne kademe yapmayı bilen, birbirni tanıyan bir defans hattı yerleştirdiğinizde kale savunması yaparken o defans hattı kalenin bir bölümünü kapatıyor zaten. nando'ya da hakim olması gereken az bir alan kalıyor. bunun en önemli örneği atl'in, şl'de final oynadıkları sezon courtois'nın performansıdır. gerçi onda miranda ve godin neredeyse kalenin tamamını kaplıyordu ama olsun. bir de kendi uzun boyunu ekleyince gol atması inanılmaz zorlaşıyordu. önünde ki defans değişince chelsea'de başta mala bağlamıştı zaten hatırlarsınız.

    neyse melo ve telles'in gittiği sezondan beri ideal defans dörtlümüzü hala bulamadık. bu yüzden kendisini çokta suçlamıyorum.

    bakın bu sadece işin futbol kısmı 16546541 kere td değiştiren takımın kalecisinden ne bekliyorsunuz sorusuna gelmiyorum bile...
App Store'dan indirin Google Play'den alın