resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 5623
    gireceğim entry yazılanlara cevap niteliğinde anlaşılabilir. özellikle hedef alınmış herhangi bir yazarın girdisi yoktur. genel değerlendirmedir. ve birazda uzundur. sabırla okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    bruma ve tudor ilişkisi, çok tartışılan ve halen de ara sıra gündeme gelen bir mesele olduğu için dikkat çekmek istedim; ben tudor'un bruma'yı harcadığını iddaa etmeyeceğim. ama tudor takımla ilk çıktığı antrenmanda, bruma'yı disiplinsizlikle suçlamış ve yedek takımla çalıştırmıştır. ilk antrenman da! daha sonra takımla çıkacağı ilk ve sezonun bizim adımıza en önemli maçlarından birinde, bruma'yı kadroya dahil etmemiştir. bruma takımın en efektif üç oyuncusundan biriyken ve diğer ikisi yokken dahil etmemiştir! tudor'un bruma'yla ilgili daha sonraki maçlarda da tavırlarını biliyoruz. şimdi soruyorum bruma ile ilgili tudor'u suçlayanlar ne kadar haksız?
    ha bruma gitmek istiyordu, aklı takımdan çok kendini ispat etme derdindeydi, diyebilirsin. ama bu durum tudor'u bağlamazdı. eğer; ortada takımın çıkarına bir durum olacaksa ki öyleydi, son düzlüğe girdiğimiz geçen sezonun son maçlarında, bruma'nın oynamaya elverişli her durumunda oynatmak ve verim almak zorundaydı! bu durum da tudor haksız olmasına rağmen, disiplin uyguluyor vs. denilerek taraftar tarafından da pohpohlanmıştı. ne ilginçtir ki aynı disiplini fazlasıyla hak eden diğer birçok futbolcuya uygulayamamıştır!
    bruma bizim takımdayken de, şimdi leipzing'de oynarken de aynı şekilde eleştirilere mağruz kalıp, bizim taraftarlar tarafından, değersiz gösterilmesini de anlamıyorum. kafasını kullanamıyor, sadece hızı var, şurada bunu yapamaz vs. tarzı yorumlara çok rastlıyorum. tamam saygı duyuyorum da; aynı eleştirileri yapanlar, neden bruma'nın yaptığı iyi hareketleri dile getirmiyor acaba? sürekli eleştiri, sürekli ben biliyorum, benim dediklerim doğru havasına neden giriliyor anlamıyorum. sadece bruma yaşına göre iyi ve potansiyelli bir oyuncu diyoruz. ee takımımıza da ciddi katkı vermiş. ve para kazandırarak ayrılmış. dahası takımımızdan ayrılırken de güzel ayrılmış. şimdi bu adamı kötülesek elimize ne geçecek ki? sadece kendimizi tatmin edip, duracağız.
    galatasaray'dan ayrıldı diye takımı sattı tarzı yorumları çok yerde okuyorum. o zaman para kazandırarak takımdan ayrılan her oyuncuya takımı satmış diyelim bundan sonra. bruma bizdeyken elinden gelen katkıyı verdi mi? verdi. belki bruma kendine daha iyi bir ortam istemiş olamaz mı? bize de kazandırdığı parayla iyilik yapıp gitmiş. bu sayede elimiz rahatlamış, geçen yaz transfer dönemini iyi geçirmişiz. kaldı ki; gitmesi de gayet profesyonelce. bunlara rağmen; hakkında yazılanları okuyorum hayret ediyorum. bir de gerçekten dediğiniz gibi olsa adamı asardınız herhalden.
    sana mı düştü bruma'nın derdi diyebilirsiniz. haklısınız babamın oğlu da değil bu adam. ama bizim takımdaki genç ve potansiyelli oyuncular için yapılan yorumlar cidden beni düşündürmeye başladı artık. beşiktaş'a, fener'e bakıyorsun. genç futbolcusu maça çıksın da abartalım diye bekliyorlar. bizde iyi oynasa da oynamasa da nasıl gömeriz diye düşünüyoruz. potansiyelli, genç oyuncularımızı elimizde tutamadığımız için kulüp yöneticilerimizin ciddi algı oluşturduğunu düşünüyorum artık. ne zaman çevremde kahvede takılan dayılarla bruma'yı, telles'i tartışsam bize ne faydası oldu vs. diyorlar. istisnasız hepsi bu tarz yorum yapıyor. aklı selim taraftarlara da bakıyorsun onlarda aynı düşüncede maalesef.
    kusura bakmayın ama, galatasaray'ın genç ve ileriye dönük proje takımı olması hayallerine kapılmayın bence. zaten biri gelip yapmaya kalksa bile bizdeki bu düşünce yapısıyla fazla ileri gidemez. hazıra konmayı severiz biz. ha bruma'ya gelince; genç, ciddi kulüplerde oynayacak potansiyeli olan, yetenekli bir futbolcudur. bizdeyken de öyleydi. halen de öyle. ben bizim takıma verdiği katkılardan dolayı bruma'dan çok memnun kalanlardanım. yolu ve bahtı açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın