resim
Tanju Çolak
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 454
    o zamanki hukuk kurallari geregi galatasaray izin vermedigi surece galatasaray'dan baska bir takimda oynama imkani bulunmayan, karakteri sorunlu insan. avrupa birligi adalet divaninin bosman karari oncesi sozlesmesi biten futbolcular, kendi kulupleriyle anlasamasa dahi mevcut kuluplerinin belirledigi bonservis bedeli kurusu kurusuna yatirilmadigi surece baska bir kulube gidemiyordu. galatasaray ve tanju ozelinde soyleyecek olursak, diyelim ki galatasaray tanju icin 5 milyar bonservis istiyor olsun ve kimse de bu parayi yatiramasin; bu durumda tanju ile galatasaray o bonservisin yuzde 20'sine, yani 1 milyara, bir yillik anlasmis sayiliyorlardi.

    tanju'nun galatasaray'dan gonderilmesinin (ayrilmasinin degil, gonderilmesinin) nedeni tanju'nun hayat tarzi ve karakteriydi. belinde silah, hulya avsar ile otel odalarinda basilmalar, dayi dayi hareketler vs. bunlar o gunun galatasaray'inin yazili olmayan kurallarina tamamen aykiri seylerdi. "sampiyonluktan daha onemli seyler vardir" bir laf degildi sadece. tanju'nun yaptiklari turkiye icin de buyuk skandallardi. daha ayakkabi kutularinda para goturuldugunu gormemistik. bu transferden 2 sene sonra aylarca konusacagimiz iski skandalinin bir milyon dolarlik bir nafaka davasindan ciktigini unutmamak lazim. bu kadar piskin bir toplum degildik biz ve galatasaray tanju gibi bir ayiyi daha fazla sirtinda tasimak istememisti.

    son bir not; galatasaray'da son derece iyi kadrolarla oynamasina ragmen sadece bir lig sampiyonlugu gorebilmis bir oyuncu, ne kadar gol atarsa atsin, bir galatasaray efsanesi santrafor olamazdi zaten. tanju colak, gerekenden cok daha erken noktaladigi kariyerinde senelerce galatasaray ve fenerbahçe formalari giymesine ragmen sadece bir sampiyonluk kazanabildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın