• 173
    kadrosunda kayıtlı 24 oyuncunun 17 tanesi 25 yaş altı olan 1. lig takımıdır. kişisel bakış açımdan, takımın vizyonu dünya yıldızı futbolcu yetiştirmek değil genç yeteneklerin doğru eğitim ve yeterli şans ile yetişmelerini sağlamaktır. altyapı tesislerinin ve ekibinin kaliteli olduğu herkesçe malum. süper lig ve 1. ligde çok yetenekli ama olmuyor dediğimiz birçok oyuncu varken bunun karşısında bir profil yetiştirmek çabasındalar.
    artık barcelona, dortmund, real madride oyuncu göndermek gerçekten kolay değil, futbolcuların yıldız olmasını beklemeden daha çok küçük yetenekli oyuncuları alıp kendi eğitimini veren takımlar bunlar. altınordu özelinde bakarsak verebilecekleri en büyük katkı ligimizde bulunan aydın karabulut, batuhan karadeniz, sercan yıldırım, aydın yılmaz gibi disiplin veya kendini geliştirme sorunları yaşayacak oyuncuları küçükken doğru eğitimle yüksek seviyeye çekip orada kalmalarını sağlamak olabilir. belki yurtdışına orta seviye takımlara birkaç transfer de yapabilirlerse (bkz: çağlar söyüncü) de cabası olur.
    kısaca ligimizin kalitesinin artmasında ve büyük takımlarımızın türk oyuncuları tahammülünün zayıf olup yabancı genç oyuncu aradığı bu ortamda türk oyuncu profilini yukarı çekilmesinde katkıları olacak gibi. umarım projenin devamını getirebilirler de daha çok överiz.
    not: domates toplamak, inek bakmak vs. takımın genç oyunculara katabileceği ekstra şeyler olabilir evet ama futbolla alakalı olduğunu düşünmediğim bir uygulama ve övülmesi, reklamı yapılması mantıksız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın