resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 5585
    enteresan bir şekilde kıyaslama yapılan teknik direktörümsü. kıyaslama nedeni de, üzerinde en fazla baskı olan teknik direktör falan denmesi. anlamlandıramadığım şey ise; nasıl bir baskıya maruz kaldığı. burası galatasaray; yani ülkenin herhangi bir kulübü değil. kendisi de geldiğinde sürekli kendisini ispatlamak zorunda olan, çaylak biriydi. tıpkı riekerink gibi, tıpkı hamza gibi.. türk spor basınının galatasaray'a uyguladığı çifte standart ortada zaten. bizden biri olsuncu zihniyetini de biliyoruz. hayır baskı gördüğünü savunanlar, ne bekliyordu ki anlamıyorum. taraftar olarak biz de takımımızdan başarı bekliyoruz haliyle. geçen hafta en ufak puan kaybında fatih terim için yazılanları da okuduk. fatih terim'den bahsediyorum ki, asla tudor'la kıyaslamam kendisini. hadi fatih hoca yerli diyelim, mancini takımı yönetirken nelere maruz kaldığını eminim ki unutmamışızdır. mancini'nin bize gelmeden önceki kariyeri ortadaydı. yani galatasaray teknik direktörüysen baskıya hazırlıklı olacaksın. düşünün riekerink'in kızı hakkında terbiyesizce soru soracak kadar şerefsiz bir basın var karşımızda. teknik eleştirileri geçtim bakın. ama riekerink hiçbir zaman onların seviyesine inmedi. zaten bu yüzden riekerink bey oldu. kaldı ki, tudor'un beğenmeyip yolladığı, yedek bıraktığı kadroyla en az tudor kadar da başarılı olmuştu.
    dediğim gibi, ne bekliyorsunuz. basit, çaylak, sıradan bir teknik adam iken; galatasaray'ın başına geliyorsun, elindeki imkanlara göre başarısızda oluyorsun. takım kendi döneminde tarihi yenilgiler alıyor. ne yapalım bizde aferin mi diyelim? kendisi baskıya gelmek istemiyorsa cevabını saha içinde verecekti, veremedi. bir de daha çapına bakmadan, onu bunu herkesi suçladı. dersin ki; adam başarısız olduğunun farkında en azından, ama farkında olan onu bunu suçlamaz. bakın arkadaşlar yeniden hatırlatıyorum burası galatasaray, karabükspor değil. yoksa karabükspor'u yönetirken 1 maç kazanırsın, 3 maç kaybedersin, kimse üzerine gitmez. ha biz karabükspor olalım, buna katlanabiliriz derseniz orasını bilemem.
    yani demem o ki; tudor gerçekten düşündüğünüz kadar önemli birisi değil. bu kafayla giderse de olacağını hiç düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın