resim
Fernando Carlos Redondo Neri
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:55
Boy:1.86
Uyruk:Arjantin
  • 19
    real'de döktürürken milan'a niçin satıldığı konusunda çeşitli teoriler var:

    birincisi, florentino perez'in yapacağı transferleri finanse edebilmek için redondo'yu harcadığıyla ilgili bir tevatür. perez'in, 18 milyon avro için devrin en büyük dmc'sini satacağını mantığıma oturtamasam da o yaz figo için 60 milyon avroyu bastırdığını hesaba katmak gerek.

    ikincisi, real'in redondo'nun müzmin sakatlığını önceden keşfedip bir an evvel elden çıkarmak uğruna bu transferi onayladığı yönündeki teori. bu mevzuyla ilgili berlusconi bile suçlamıştı real'i. hatta sinirini alamayan berlu'nun bu transfer sonrası milanlab'i açtığı da anlatılır: (bkz: milanlab/#2086890)

    üçüncüsüne ise yeni duydum. redondo, 2000 yılındaki real başkanlık seçiminde perez'e karşı aleni şekilde zamanın mevcut başkanı lorenzo sanz'ı desteklemiş. sanz'a 3000 fark atarak başkan seçilen perez de bu olayı unutmamış tabii. ne kadar doğrudur bilemiyorum.

    milan'a transferi bir yana, kendisi çok naif bir kişiliğe sahiptir. transferini gazeteden öğrenmiş, takımı ve şehri bırakmak istemediğini defaatle belirtmiştir. giderayak sakatlanınca hicabından sezon ücretinin tamamını ve milan tarafından kendisine tahsis edilen evle arabayı iade etmek istemiş, galliani bunu reddetmiştir. bu hareketiyle 30 senelik direktörlüğü boyunca yüzlerce oyuncuyla tanış olan galliani'ye "onun gibi birisini kariyerim boyunca hiç görmedim, fernando inanılmaz bir insan." dedirtmeyi de başarmıştır. real taraftarı arasındaysa 2003'te milan formasıyla ayak bastığı bernabeu'da "tanrı, cennetine döndü." pankartıyla karşılanacak kadar sevilmiş ve unutulmamıştır.

    bir de bu real madrid çok değişik bir vakıa. 2000 senesinde tüm avrupa'yı sürklase eden redondo'yu sepetliyorlar, "aha sıçtılar" diyorsun ama 2 sene sonra gene şl'yi alıyorlar. üstüne bu defa da makelele'ye yol veriyor perez denen şorolo. veya ne bileyim, mesut'la di maria'yı göndermeleri... "sırf yakışıklı değil diye bu gariplerimi yollayıp yerlerine james'le bale'i aldınız, burnunuzdan fitir fitir gelecek" diyorsun, gidip üstüne 2 şl daha alıyorlar filan... bir bok olmuyor adamlara. raul ile casillas'a yaptıklarını da unutmayalım elbet. demek ki deveye diken, futbola real madrid yaranıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın