• 18550
    31 ekim'de "bu sezon en dişli rakibimiz başakşehir ama onun çapı da belli. kadro derinliği onlarda da kötü, bu yüzden avcı artık sadece türkiye ligi'ne odaklandı. onlar da bizim gibi devre arasında mutlaka takviye yapacaklar ve bu takviyeler bence şampiyonu belirleyecek. ama ilk yarıyı başakşehir'in üstünde kapatırsak ikinci yarıda geçilmemize şahsen ihtimal vermiyorum." demiştim (bkz: #2272714)

    başakşehir hem yarıyı bizim üstümüzde bitirdi hem de arda ve riad bajic gibi kaliteli isimlerle kadrosunu derinleştirdi. her mevkide en az iki alternatifi olan şöyle bir kadro kurdu: http://lineupbuilder.com/?sk=fy6n5

    galatasaray ise sol bek buldu ama elindeki as oyuncusunu kaybetti. bu sebeple devre arasında güçlendiğini söylemek zor. mecburen şöyle bir kadroyla ikinci devreye başlıyoruz: http://lineupbuilder.com/?sk=fy6w2

    görüleceği üzere her mevkide en az iki alternatif yok. ideal mevkisi sol kanat olan tek oyuncu yasin. rodrigues'i sola çeksen, sağ kanada feghouli'yi koymak zorundasın, o zaman da forvet arkasında belhanda'yı oynatman lazım, ki kendisi rakip cezasahasına asla girmiyor, gol koşusu yapmıyor.

    yani ya yasin sol kanat oynayacak ve çokça top ezecek, ya da belhanda forvet arkası oynayacak ve bütün skor yükü santrfora ve kanatlara binecek. terim'in boğuşması gereken birinci sorun bu. 4-4-2'yi kısıtlı süreler harici deneyemez çünkü gomis de eren de yardımcı forvet rolünü oynayabilecek, elmander gibi ortasahaya destek verecek isimler değil.

    ikinci sorun çift yönlü ortasaha sorunu. şu an galatasaray'da iki yönlü ortasaha oyuncusu olarak sadece selçuk ve tolga var. selçuk fiziksel olarak çok çok zayıf, tolga ise sürekli sakatlanıyor. belhanda'yı denesen ne kadar iyi oynayacağı meçhul. terim burada yine şapkadan tavşan çıkarmak zorunda, çünkü uzun maratonda mutlaka sakatlık ve cezalar olacak.

    fikstür konusunda en büyük avantajımız başakşehir'le iç sahada oynayacak olmamız. ancak onların avantajı da beşiktaş ve fenerbahçe'yle iç sahada oynayacak olmaları. biz zorlu bir kadıköy deplasmanına gideceğiz. buna ek olarak biz trabzon'la içeride oynarken onlar trabzon deplasmanına gidecekler. kısacası fikstür anlamında yarım adım önde olduğumuz söylenebilir.

    kısacası kadro derinliği açısından terim'in abdullah avcı'ya kıyasla iki tane dezavantajı, fikstür açısından kısmi bir avantajı var. ama bir faktör var ki bunların hepsini unutturabilir, o da taraftar desteği. başakşehir'in taraftarı yok ve şampiyon olduğu durumda meydanlarda kutlama yapacak insan sayısının 1000 kişiyi bulacağı şüpheli.

    galatasaray ise türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine sahip ve bu taraftar yıllardır başarıya aç. bize düşen bu avantajın diğer iki dezavantajı ve diğer bütün negatif unsurları bastırmasını sağlamak. hiçbir futbolcu galatasaray maçlarında üçkağıt yapmaya cesaret edememeli. hiçbir hakem galatasaray'ın hakkını yemeye kalkışamamalı.

    hiçbir rakip arena'dan kulakları uğuldamadan ayrılamamalı. biz üzerimize düşeni yaparsak takımın ve fatih terim'in de bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın