• 18543
    ligde şampiyon olup olamayacağını belirleyecek 15 maç kalan takım. bana göre biraz şansa ihtiyacımız var. kimi zaman takımlar son derece dar kadrolarla fire vermeden sezonu tamamlıyorlar. işte ihtiyacımız olan şans tam da bu türden...

    öncelikle artık en kritik oyuncumuz tolga ciğerci. esasında bana göre 2 sezondur öyle. sık sık yazıyorum... galatasaray taraftarı bu adamın değerini bilmiyor. sakatlık sorunu olmasaydı bana göre juventus'ta falan oynayacak kalitesi var. üstelik de saha içerisindeki istikrarı mükemmel. onca kesintiye rağmen anında form tutuyor adam ve 90 dakika sahada aynı performansı sergiliyor.

    16/17 sezonunda liderliği kaybedip şampiyonluktan uzaklaşmamız tolga'nın sakatlanmasıyla oldu. hemen hiç bir derbide oynatamadık adamı. nitekim tolga'nın sahada olduğu ilk yarıdaki beşiktaş deplasmanında rakibi silmiştik. fakat hakem müdahalesiyle 2-0 önde olduğumuz maç 2-2 bitti.

    17/18 sezonuna gelirsek takımın performansının düşüşü tolga'nın sakatlığına denk geliyor.

    kilit futbolcularımız illa feghouli veya bruma tekniğine sahip olmak zorunda değil. mesela tottenham elindeki en kazma futbolcusu wanyama'nın sakatlığından çok çekti... tolga bana göre ndiaye'nin yerine oynayacak futbolcu olmasının yanı sıra komutan fernando'yu da yedekleyebilecek tek adam.

    fernando'nun sahalara dönüşü 2 maç deniyor. bu durumda tolga fernando ikilisini 13 maç yanyana oynatabilirsek şampiyonluk şansımız hala yüksek. çünkü bence tolga ndiaye'den iyi futbolcu. büyük takım oyununa da çok daha uygun.

    bu ikili dışında bir diğer alternatifsiz oyuncumuz gomis. evet 2-3 maç gomissiz idare ederiz ligde. eren bu işi götürür. bu açıdan okaka'nın transferinin gerçekleşmemesi talihsizlik oldu. ama derbilerde gomis de sahada olmalı.

    22 milyonluk amme borcu bu transfer döneminde galatasaray'ın belini çok büktü. mesela poko gibi bir futbolcuyu kelepir fiyatına elimizden kaçırdık. bir diğer sitemim de kerem atagan keskin'e. göztepe'de forma şansının daha yüksek olduğunu düşünüp oraya gitmiş. ulan evladım ligde orta saha rotasyonu galatasaray kadar zayıf takım kaldı mı?

    bana göre galatasaray taraftarı da anlayışlı olmalı. yaşananlardan sonra bu sezon şampiyonluk şart gözüyle bakamayız. esasında malesef sezonun 2. devresi itibarıyla bizde feda demiş durumdayız. kenetlenmeliyiz ve mustafa cengiz yönetimine destek vermeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın