aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Metin Kurt
Mevki:Sağ Kanat
Doğum:15.03.1948
Ölüm:24.08.2012 (64)
Uyruk:Türkiye
  • 5
    galatasaray ve milli takımın eski sol açığı. tüm futbol camiası galatasaraylı olduğunu bilir.
    futbol kalitesiyle tanınmasından çok, futbol düzenine karşı çıkışıyla hatırlanır. zamanında bu direniş kendisinin galatasaraydan gönderilmesine yol açmıştı. şimdilerde, galatasaraydan kovulmayan, metin kurta yapılanların onda biri yapılmayan, metin kurttan yüzlerce kat fazla para kazanmış eski futbolcuların çıkıp abuk sabuk konuşmalarını görünce metin hocanın kıymeti daha iyi anlaşılıyor. ben hiç duymadım galatasarayla ilgili kötü bir şey söylediğini. gazetelerde, televizyonlarda.

    iki kez yollarımız kesişti metin hocayla. birinde, (bkz: yedikule gençlik spor) 2.lige çıkmıştı. metin hocayı getirmişlerdi takımın başına. bense genç takımdayım önceki sezon ve nasılsa beni profesyonel takıma almazlar diyerek başka bir takımla anlaşmıştım, burada adını vermek istemediğim. 18 yaşındaydım be sözlük.
    lisansı almaya gittiğimde, yardımcı hoca 6 tane top getir lisansını al demişti. ben de beklemiştim başkanı, bir abimiz konuşacak diye. o zamanlar 6 tane top, hem de mikasa 18 yaşındaki adam için ciddi paraydı.
    neyse, başkanı tanıyan abi geldi, başkan sonradan geldi yanında metin kurt. sezon falan açılmamış, transferler yapılmaya çalışılıyor falan. ben onu tanıyorum, küçükken izlediğim sol açık, sakallı adam aynen karşımda. geldi elimi sıktı, ben metin dedi. ben de captano.**
    metin hoca, bir ara yardımcı hocayla bir şeyler konuştu. sonra yanımıza geldi, benimle 2 saatten fazla konuştu. seni hiç bir yere göndermek istemiyorum, iyi referans aldım seninle ilgili minvalinde bir konuşma yaptı. en sonunda da ama sen bilirsin diye konuyu kapattı.
    hayatımın en büyük hatalarından biridir metin hocayı dinlememiş olmak.
    daha sonra benden bişey olmadı tabii.

    25 yaşında yine karşılaştık bir takımda hocayla. bu sefer hocam oldu. ama kötü şartlardı. kulüpte para yoktu, transfer yapılamıyordu. takım düştü, bir daha da çıkamadı profesyonel lige zaten. metin hoca takımın düşmesi kesinleşen son maçtan önce istifa etti.

    futbol camiası içinde çok sevilen biri değildir kendisi. geçmişinden ve şimdisinden kaynaklanan halleri bizim futbol camiası içinde pek kabul görmedi. futbolcularla arasında, futbol teknik, taktik gibi asıl işle ilgili sorunlar hiç olmaz. hayatın diğer alanlarını kafaya takmışlarla geçinmek zor metin kurt gibi biri için. adamı yerler burada. metin kurtu kimse yiyemez, sadece yediğini zanneder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın