• 1739
    hakkında bir tek galatasaray maçlarında oynuyor diye bir fikir olan takım.

    fakat bana göre 28 ocak 2018 trabzonspor fenerbahçe maçı'nda baya iyi top oynadılar. evet üstün değildiler ama akıllı ve iyi mücadele ettiler. burak biraz daha gününde olsa skoru alacaklardı. peki neden hep galatasaray'a çelme takıyorlar.

    fener'in trabzonspor'a karşı olan serisi 18 maç olmuş...
    galatasaray'a bilmem kaç milyon yıl senedir evinde kaybetmiyorlar...
    17/18 sezonu ilk yarısında galatasaray deplasmanında belhanda'ya gösterilen haksız bir kırmızı ile oyuna tutundular. tam maçtan koptukları anda önümüz kesildi. yine beşiktaş'a karşı da hakemin lütfuyla kazandılar...

    peki bu gün bu maç?
    ligin ilk yarısında trabzonspor deplasmanında maçımızı yöneten gibi bir hakem olsa fenerbahçe'nin içinden geçerdi hamsi kafalar. bize karşı oyuncularımızı döve döve oynadılar. olcan yerdeki futbolcumuzu tekmeledi, feghouli haksız bir kırmızı gördü o pozisyonda. sırf oyuncuyu atacak göte sahip olmadığı için hakem... 3 maç mahrum kaldık devamında. herkes görüyor ne kadar mühim bir adam olduğunu.

    oysa günümüze dönersek hakem hemen her ikili mücadelede taktir hakkını fenerbahçe lehine kullandı. oyunu fenerbahçe'nin eline vermek için elinden geleni yaptı. saçma sapan fauller, saçma sapan taç ve korner kararları, sürekli fenerbahçe lehine çalınmayan düdükler...

    bana herhangi bir maçta her devre 5 düdük çalma hakkı verin. fazla değil. üstelik kritik pozisyonlarda da olmayacak... size hangi takıma istiyorsanız maçı vereyim. çünkü çaldığım ve çalmadığım düdüklerle de her iki takım için mücadele standardını belirliyorum. bu standard söz konusu galatasaray olursa hep rakip lehine belirleniyor. rakibe bize gösterilenden 2-3 tık fazla müshama gösteriliyor. ama fenerbahçe söz konusu oldu mu bu defa hep fenerbahçe lehine çalıyor düdükler.

    mevzu bundan ibaret.
    yoksa fenerbahçe ligdeki tüm derbilerde üstünlük sağlayacak bir takım değil senelerdir.
    ama senelerdir federasyonun sahibi oldular. işte üstünlüklerinin bu durumla doğrudan ilgisi vardır ve bu duruma paraleldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın