• 3325
    çok da saygı duyduğum insanların fikirlerine cevapmış gibi algılanmadan ergin ataman'ın galatasaray spor kulübü kongresinde oy kullanması ve bunu fotoğraflaması olayı hakkında şunları söylemek lazım, ergin ataman'ın galatasaraylılığı bugünün konusu değildir, ergin ataman da kongrenin sabahında galatasaraylı olmamıştır. senelerce galatasaray erkek basketbol takımının koçluğunu yapmış, beşiktaş gibi bir camia takımında bile galatasaraylı kimliğini saklamamış, fırsat buldukça da bu kimliği belirtmekten geri kalmamış biridir.

    evet, takımlar hocanın bu aidiyet durumundan rahatsız olabilirler. ancak rahatsız olacaklarsa da takımın başına koçu getirmeyecekler. sonuçta kimse birilerinin kafasına silah dayayıp takımının başına ergin ataman'ı getireceksin demiyor. biz futbol takımının başına oğuz çetin'i, ümit özat'ı getirmiş miyiz bugüne kadar? peki getirmiş olsak bir yöneticimizin de çıkıp ''ya hocanın fenerbahçe kongresinde oy kullanmasını etik bulmadık.'' diyebilir mi? diyemez herhalde değil mi? onun için, galatasaraylılığı gün gibi ortada bir insana görev verip de yarın bir gün galatasaraylılığı fotoğraflanınca ''ay çok ayıp'' algısı oluşmasına izin vermek olmaz.

    alınız:

    --- alıntı ---

    beşiktaş milangaz'la birlikte yükselişe geçen ve siyah-beyazlılar'ı başarıdan başarıya koşturan ergin ataman'ın, birkaç ay önce basketbol yöneticileri ile yediği yemekte hesabı gs bonus kartıyla ödedi.

    yıldırım demirören yönetiminin görevden ayrılacağı dönemde ergin ataman, beşiktaş milangaz organizasyonunun oluşmasında büyük emekleri olan bazı yöneticilerle 'teşekkür' yemeğinde buluşur. o dönemde hala görevinin başında olan şeref yalçın ve kurmayları, ataman ile koyu bir sohbete tutuşur. yemeğin sonunda ise tüm ısrarlara rağmen hesabı ergin ataman ödemek ister. ''aman hocam'' itirazı da dinlenmez. ataman, ''sizin yaptıklarınızın yanında az bile'' der ve cüzdanından kredi kartını çıkartır. tecrübeli koç, beşiktaşlı yöneticilerin bakışları arasında gs bonus kartı ile öder hesabı. yöneticilerin kimisi şaşırır, kimisi tebessüm eder.
    şifreyi girerken durumun farkına varan ataman, ''merak etmeyin bonusları galatasaray ama kupaları beşiktaş toplayacak'' diyerek kahkahaya boğar masayı.

    --- alıntı ---

    yani bu olaydan nem kapmayanlar neden sonra rutubetten yıkılsın, değil mi?

    ki bence efes yönetimi de alınmamıştır, olayı ahlaki boyuta, profesyonelliğe aykırılığa dayandıran yorumlar bu algıyı oluşturdu. bir türkiye klasiği olarak, gündem olmaması gereken bir olay gündem oldu, gündem olması gerekenlerin haberi bile yapılmıyor…
App Store'dan indirin Google Play'den alın