• 370
    22 ocak 2018 kayserispor - galatasaray maçını analiz etmek gerekirse; öncelikle şunu söylemeliyim, ligin iyi futbol oynayan, dirençli takımlarından kayserispor'a karşı deplasmanda kazanmak çok önemliydi.

    maçta forma giyen oyuncuların performanslarını değerlendirmek gerekirse şu şekildedir;
    (puanlama 10 üzerinden yapılmıştır)

    muslera : 8 / 10
    taffarel ile beraber performansının artmasını beklediğimiz muslera, bu maçta bunun izlerini bize gösterdi. çok önemli kurtarışlar da yaptı. umut bulut'un attığı golde yapacak çok fazla bir şeyi yoktu ama muslera standartlarına göre yorumlarsak bu tip topları da çok defa çıkarmışlığı vardır, yine de bunun için onu suçlayamayız. eleştireceğimiz tek husus, bazen maceraya kaçan hareketlerini azaltması. bu maçta da 2 defa benzer şeyler yaptı. çok büyük riskler değildi ama yine de yapmamalı. maçı kazanmamızda emeği büyüktü.

    mariano: 8 / 10
    çok iyi oynadı. golü onun kanadından yedik ama bu mariano'nun suçu değil, yeterince destek görmüyor maalesef, takımın oyundan düştüğü dakikalarda çok yalnız kalmasına rağmen çok iyi bir maç çıkardı. ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri yapılana kadar, defans dörtlüsünde oyundan düşmeyen tek isimdi. başarılı oyununu sürdürmesini diliyoruz.

    denayer : 6 / 10
    konsantrasyonu yeterli değildi, ilk yarıda denayer'in kaçırdığı topları kayserispor değerlendiremedi, yediğimiz golde de umut'u kaçırdı. 2. yarıda oyuncu değişikliklerinden sonra performansı arttı, bir çok topu karşıladı. yine de performansını arttıramazsa sezon sonuna kadar yedek kulübesinde kalır, sezon sonunda da yollarımız ayrılabilir. galatasaray seviyesinde oynayabilmesi için performansını ciddi ölçüde arttırmalı. yine de, ikinci yarıda çıkardığı topların hatrına kendisini çok ağır eleştirmek istemiyorum kendisini. işin özeti, denayer'i seviyoruz ama performansını ciddi biçimde arttırmalı.

    serdar : 6 / 10
    maça direkt tesir edemedi, oysa ki bu maçta serdar'a denayer'den daha fazla güveniyorduk. yanında maicon varken daha iyi oynuyor. denayer'e göre daha basit oynuyor ama bursaspor'da kaptanlık yapmış bir oyuncudan, bu maçta savunma liderliğini eline almasını bekliyordum. çok kötü oynadığı söylenemez, ama çok iyi oynadı da denemez. dediğim gibi direkt takıma tesir eden, gözle görülür bir performans sergileyemedi. ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri gelene kadar o da oyundan fazlasıyla düştü.

    latovlevici : 4 / 10
    latovlevici'yi çok ağır eleştirmek istemiyorum, zira adamın kapasitesi bu, kesinlikle galatasaray seviyesinde değil, elinden gelen bu ve maalesef yeterli değil. kendisini geliştirebilecek dönemleri de çoktan geçtiği ortada. bu saatten sonra yedek olarak da olsa latovlevici'den faydalanacak isek, fatih terim sadece latovlevici'ye basit oynaması, topu ayağında tutmaması konusunda telkinlerde bulunmalı, öğretmenlik yapmalı, yapacak başka bir şey de yok zaten. bu maçta takımın en kötü performans gösteren oyuncusuydu.

    selçuk : 5.5 / 10
    selçuk da pek tesirli bir oyun oynayamadı maalesef. takım direncine katkı sağlayamadığı gibi, takım direncinin düştüğü anlarda topu ayağında tutup, pas alışverişleri ile takıma nefes aldırmasını beklerdim, ama bunu beklediğim seviyede yapamadığı gibi 2 tane ciddi top kaybı ile atağa çıkarken atak yedik. ilaveten fiziksel dayanıklılığı da yeterli değil. yedek bir oyuncu olarak kulübede oturup, sahip olduğu özelliklere ihtiyaç duyduğumuz anlarda son 20-25 dakika girip katkı sağlayabilecek bir oyuncu. maalesef hepsi bu, fazlası değil.

    ndiaye : 7.5 / 10
    18-20 milyon euro'ya transferinin konuşulduğu bu günlerde, elbette ndiaye'den daha fazlasını bekliyoruz. fernando varken daha iyi oynuyor, bugün nispeten daha fazla yük bindi kendisine, zaman zaman gereksiz pas hataları yaptı. bir de top kontrolünü ciddi biçimde geliştirmeli, bu seviyede bir oyuncunun top kontrolü bu kadar kötü olmamalı. son golün asistinde ise topu çok iyi taşıyıp, maçı koparttı. daha iyi oynadığı maçları gördük. yine de enerjisiyle, dinamizmiyle takımın ayakta kalmasını sağladı. maçı kazanmamızda payı var. fernando döndüğünde performansının artacağına eminim. özetlersek, 1 asist ve dinamizmi ile galibiyete katkı sağlayan oyunculardandır kendisi.

    rodrigues : 8 / 10
    bu takımın sağ kanat oyuncusu benim dedi. 1 gol 1 asist ile oynadı. fiziksel dayanıklılığını geliştirip, enerjisini 90 dakikaya yayarsa bir süper yıldız kazanmış olacağız. bence bruma'dan daha fazlasını verebilecek bir oyuncu. maçın sonlarına doğru enerjisi bitti. ama fatih terim kendisini oyundan almayarak, benim sağ kanat oyuncum sensin mesajı verdi. ben de kendisine güveniyorum. yalnız başka mevkide değil, sağ kanatta oynamalı. bu şekilde hem etkili bindirmeler, etkili ortalar yapabiliyor bu şekilde asistler yapabiliyor hem de sağdan ceza sahasına girip şutlar atabiliyor.

    yasin : 6 / 10
    kendisinden bu maç çok daha fazlasını bekliyordum, ama maalesef beklediğim etkinliği göremedim. çabuk yoruluyor. yorulunca da sahada etkisizleşiyor. şampiyonluk yolunda katkı verebilecek bir oyuncu ama ilk 11 değil de sonradan girdiği maçlarda çok daha etkili oluyor. yine de kendisini acımasızca eleştirmek istemiyorum. daha iyisini yapabileceğini biliyorum, ki daha iyisini yaptığı zamanları gördük.

    feghouli : 6.5 / 10
    fiziki yapısı ve oyun stili gereği zaten kanat oyuncusu profiline uygun olmadığını düşünüyordum. fatih hoca da bunu görmüş olacak ki kendisini forvet arkasında değerlendirdi. kalitesine dair maç içinde ara ara bizlere güzel sunumlar yaptı ama maç içi devamlılığını ve savunmaya katkısını arttırmalı. 1 asistle oynadı, çok etkili bir de şutu vardı, kayseri kalecisi güzel çıkardı. doğru zamanda oyundan alındı. performansını arttırmalı, zira kendisinden beklentilerimiz daha fazla.

    eren : 8 / 10
    gomis'in yokluğunu aratmadı. attığı 2 gol de çalışılmış olduğu belli. attığı 2 golden ziyade indirdiği toplar, yaptığı pres, savunmaya kadar gelip çıkardığı toplar taktire şayan. ikinci yarıda yeterince top alamadı, yoruldu ve takımın oyundan düştüğü anlarda, eren de oyundan düştü ve indirmesi gereken hava toplarını alamadı. fiziksel dayanıklılığını arttırırsa devre arasında forvet transferi yapmamıza gerek kalmayabilir.

    tolga : 8 / 10
    oyuna girdiği andan son dakikaya kadar, takıma liderlik etti. duran topları bile tolga kullandı. top tuttu, pas yaptı, oyundan düşen takımı ayağa kaldırdı, galibiyete direkt katkı veren tesirli bir futbol oynadı ve oynadığı futbol ile fatih terim'e "hocam, ben ilk 11 oyuncusuyum dedi". hem savunmada, hem hücumda başarılıydı.

    donk : 7.5 / 10
    fatih terim donk'tan faydalanacak gibi görünüyor. performansını arttırmış. takımın oyundan düştüğü anlarda takımı tolga ile beraber ayağa kaldırdı. sinan'a attığı gollük pas muhteşemdi. maalesef sinan değerlendiremedi. donk, "şampiyonluğa ben de katkı sağlayacağım" dedi.

    sinan : 5 / 10
    3 tane çok net pozisyonu değerlendiremedi. bunları değerlendiremezse forma yüzü göremez. konsantrasyonu yeterli değil. sanki işin ciddiyetinin farkında değil gibi. daha sıkı çalışmalı, daha iyi konsantre olmalı.

    fatih terim : 10 / 10
    ben galatasaray'ı şampiyon yapmaya geldim dedi. takımı iyi hazırlamış. oyuncuların performansları artmış. takımın oyundan düştüğü dakikalarda doğru hamleler yaptı. bir kez daha, kulübede fatih terim olduğunu hissettirdi ve oyunun zora girdiği anlarda dahi bize koltuklarımıza yaslanarak, güvenle maç izlememizi sağladı. teşekkürler hocam.
    takımın kaliteli transferlere ihtiyacı var, kaliteli 1-2 transfer ile fatih terim'in eli güçlendirilmeli. sol bek şart.

    şampiyonluk geliyor.
    şampiyonluk yakın, meşaleleri yakın
    :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın