resim
Cenk Tosun
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 666
    sahip olduğu oyuncu profiline bakarsak;
    -öncelikle net bir strikerdir. bitiriciliği iyidir. şut tekniği ve şut sertliği fena değil. topa vururken iki ayağını da kullanabilir. boyu uzun olmamasına rağmen kafa vuruşları iyidir. ancak bu noktada tabi ki hakan şükür ve fatih tekke'yle kıyaslanamaz. ama necati ateş, ümit karan ve burak yılmaz'a göre iyidir. ani şut karar verme mekanizması da iyi. gelişine iyi şut, vole, rövaşata meziyetleri var.

    -hızı ayırt edici bir özelliği değildir. topu önüne attığınızda hızıyla avantajlı bir konuma geçemez. bu premier lig'de oynayacak bir forvet için önemli bir eksik. ama tabiri caizse kağnı da değildir. ortalama bir dribbling meziyeti de var. topa basmayı da biliyor. yine ortalama bir pas meziyeti var. bu topları ezmesini engelliyor. güç, denge, dayanıklılık gibi diğer özellikleri de kötü değil ama ayırt edici de değil. premier lig defansları fizik konusunda kendisine üstünlük kurabilir.

    -çalışkan ve mücadeleci bir oyuncu. kendini sadece gol atmaya odaklamıyor. olabildiğince farklı rollere giren, kendini sağa sola deplase eden bir oyuncu tipi görüyoruz. bu beşiktaş'a geldiği ilk zamanlarda sahip olduğu bir özellik değildi. ilk zamanlarda sadece boşa kaçıp şut vurmayı hedefleyen bir oyuncu iken zamanla "ben her işi yaparım" forvetine dönüşmüştür. bunda şenol güneş'in payı çok büyük.

    -beşiktaş'ta demba ba, mario gomez, vincent aboubakar, alvaro negredo gibi üst düzey forvetlerle rekabet içerisinde oldu. hiçbir zaman küsmedi, yedekten her zaman iyi katkı verdi. oynamayınca problem çıkaran bir oyuncu değil. oynamayınca pes eden bir oyuncu da değil. burak yılmaz avrupa'ya gitseydi sadece bu sebepten ülkeye geri dönebilirdi. cenk'in bu noktada daha dirayetli olduğu düşünülürse premier lig'de ilk zamanlar zorlansa bile pes etmeyeceğini düşünüyorum. kendisini adaptasyon konusunda sonuna kadar zorlayacaktır.

    -sahip olduğu kötü disiplin özellikleri de var. birincisi her türk forvetinde biraz bulunan kendini yere atma özelliği. baştan söyleyelim cenk'e, ingiltere'de hakemler bunu yemiyor. ayrıca kendini yere atan oyuncuya maçtan sonra ceza verme mekanizması da mevcut. mevkidaşı ve takımdaşı oumar niasse sırf bu yüzden 2 maç ceza yedi. ayağını denk alsın. ikinci kötü özelliği ise hakeme itiraz. ellerine, kollarına biraz sahip çıkması gerekecek.

    -alman pasaportuna sahip olması da bir avantaj. emre can, ilkay gündoğan, mesut özil gibi oyuncular türk kökenli alman oyuncuların itibarını ingiltere'de yükseltti. disiplin ve profesyonellik bakımından ingilizlerin kafasında soru işaretinin olmaması normal. ayrıca almanca biliyor olması ingilizce öğrenmesini kolaylaştırabilir. en azından dil konusunda arda kadar aciz kalmayabilir.

    yolu açık olsun. bence başarılı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın