resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 5528
    2017 yılında en fazla entry girdiğim başlık , bu başlıkmış ve muhtemelen hepsi de tudor'a destek olan entrylerdir.
    ben tudor'un kaldığı sürede iyi işler yaptığını, şansızlık , tff ve yeni malatya maçından sonra belli olan oyuncularla sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. son maddeyi saymazsak hak etmediği bir muamele gördüğünü de inanıyorum.

    tudor tempolu oynayan sadece 2 kişiyle savunma yapıp , defansa geçişlerde hem orta sahadan bir adamı defansa sokarak , hem de kanatları geri getirerek defansta 5 li savunmaya geçmeyi amaçlayan bir görüntüsü vardı. bunu başarması için önünde göndermesi ve alması gereken oyuncuların çok önemi vardı. klasik bir bek, klasik bir kanat oyuncusu tudor'un işini görmeyecekti. bu bağlamda transferler yaptı ve iyi bir takım kuruldu ama istediği sistemi oynatmak için kanat beklerinin bütün çizgiyi kullanabilen ve ön liberonun çok iyi kesici pasör olması gerekiyordu. fernando ve mariano ile problemin büyük kısmını halletti ama sol taraf bütün sistemi çökertti. sol tarafa herhangi bir bek değil asamoah gerekiyordu. bütün çizgiyi kullanabilmesi için. 4'lü savunmada bek oyuncusu işini yaparsa çok sırıtmaz ama tudor'un sisteminde bütün çizgi bek oyuncusuna kaldığı için asamoah çok önemliydi. fatih hoca için de çok iyi olur asamoah ama tudor kadar önemli değil. son gün transferin olmaması en büyük şansızlığıydı tudor hocanın. sonra mecburen sol ayağı olmayan linens ve latovlevici'ye kaldı. linens sol ayağı olmadığı için hem çizgiyi kullanamıyor , bu yüzden takımın boyu genişleyemiyor hem de defansı gerçekten kötü olduğu için direk kesti. latov'da çok formsuz olduğu için sol taraf kanser oldu. bu kesinlikle asamoah transferi yüzünden tamamen planların alt üst olması demekti.

    ikinci şansızlığı feghouli'nin sakatlıktan yeni çıkması ve tam sakatlıktan çıktıktan sonra haksız yere 3 maç ceza alması. tudor ileride çizgi kanat oyuncusu yerine oyun kurucu kanat oyuncusu kullanıyordu. amacı beklerin orta açması ve oyun kurucular ile ortadan delmek , arkadaki topları toplamak. yine güzel plandı ama buna bir nebze tff izin vermedi.

    tudor orta sahada kalabalık, tolga ve n'diaye ile her yere basan, belhanda ve feghouli ile de gol yollarında ince işleri yapmaya çalışan bir takım oluşturmaya çalıştı. tolga'nın sakatlanması da şansızlık hanesine bir çizik atmamıza sebep olabilir.

    ligin en iyi oynayan takımını kurduktan sonra herkes bizim ve tudor'un üzerine oynamaya başladı. bütün spor programları galatasaray nasıl durdurulabilir diye tartışıyordu. fenerbahçe maçından önce rıdvan 1 hafta boyunca fernando'dan bahsetti. fernando'nun kitlenmesinden. bunu o zamana kadar iyi yapan antalyaspor'da puan almıştı zaten. bunun üzerine tudor da denayer'i o bölgeye attı ve fernando'yu bir adım ileri attı. takım iyi de başlamıştı maça. serdar'ın hatalarını saymazsak pozisyon da vermedik. sonra yine eski sisteme dönmek zorunda kaldık serdar sakatlanınca. buna rağmen cüneyt pislik yapıp belhanda'yı atmasa o maçı kazanırdık. paris- bayern maçında kendini atan oyuncuyu atamayan cüneyt, kaleciye faul yapan belhanda'yı attı. buna rağmen 75 ten sonra şutu yoktu rakibin. aslında bu da kötü bir sonuç değildi. içerde bu kadar hakem katliamı kadıköyde olsa hakem bir daha o görevi icra edemezdi zaten.

    sonra çöküşün başladığı trabzonspor maçı. belki de en kötü oynadığımız maç. bu maçta bile bero'nun atılmaması , olcay şahan'ın köyün delisi gibi herkese saldırması sonucu onu iten feghouli ile aynı cezayı alması tff'nin niyetini zaten gösteriyordu. hakemin direk etkisinin olmadığı söylemek doğru olmaz. olanlar bu maçtan sonra oldu zaten. sen lidersin, takım trabzon deplasmanından hakem yüzünden yenilerek dönüyor, ama taraftar seni istifaya davet ediyor.başka bir hocanın adı söyleniyor. kabul edelim kimse robot değil. ben olsam acayip şaşırır ve sinirlenirdim. muhtemelen todur'da aynı hisleri yaşamıştır. zaten olayların koptuğu an o an olmuştur. başakşehir maçı'nda ilk 2 golün nizami olmaması, kazandığımız maçlarda rakiplere verilen penaltılar tff'nin ne kadar etkili olduğunun kanıtıdır benim kanımca.

    taraftarın hiç bir zaman tudor'u sevmemesi ve sürekli baskı halinde tutması tudor'a ve bize zararı olmuştur. sürekli bir şeyler kanıtlamak , değiştirmek zorunda kaldı tudor. eğer tudor'u başarısız kabul edersek, bu başarısızlıkta taraftarın da etkisinin olduğunu düşünüyorum.

    tudor'un hiç mi hatası yoktu. elbette vardı. olacak da zaten. her hocanın yaptığı gibi tudor'un da olacak. fatih hoca 3. defa geldiğinde ilk lig maçında, eboue'yi sol açık, ujfalusi'yi sağ bek oynatmıştı. bunu todur yapsa keserdik herhalde. :)

    ama tudor'un geliştirmesi gereken ve hatasının olduğu en önemli konu oyuncu ilişkileri. 1 senede bu kadar oyuncuyla sıkıntı yaşaması gerçekten enteresan. eğer bunu düzeltemezse kariyerinde gördüğü en büyük takım biz oluruz. yok bunun üzerine çalışır ve düzeltirse iyi bir hoca olacağını düşünüyorum.

    kal sağlıcakla hocam. senin sayende ben de futbol cahili oldum ama olsun. gerçi tff başkanının tüpçü olduğu ülkede futbol cahili olmak çok da sıkıntı değil. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın