resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2151
    üzerine fazla gidildiğini düşündüğüm oyuncumuz. daha adının geçmeye başladığı ilk günden başladıım söylemeye, fiyat performans olarak kötü transfer olduğunu. sneijder'den sonra mevkisinin ağırlığını kaldıramayacağını.

    ama bir defa aldık. aldık ve kullanmaya mecburuz. biz barcelona gibi, manchester şehri takımları gibi yatırım yapıp, sonra da olmadı deme lüksüne sahip bir ekonomik yapıya sahip değiliz.

    ayrıca 17/18 sezonunun ilk devresinde ne kadar eleştirilse de ben fena performans sergilemediği kanaatindeyim. üstelik tudor'un 8. haftadan itibaren dejenere olan oyun anlayışına rağmen. biz hep olumsuzlukları görüyoruz. ancak takımın skor bulduğu veya yaratıcı olduğu atakların içerisinde hep belhanda vardı.

    rakibin üzerine iyi gidemeyen bir takımda hücumu yönetmek zordur. ndiaye gibi bir oyuncuyu kendi yarı sahasına hapseden bir futbolda hücum oyuncusu topu aldığında ya selçuk gibi geriye oynayacak, yada kafasını kaldırıp tamamı kontrol altına alınmış takım arkadaşlarıyla birlikte şansını, hücumu zorlayacak. belhanda bunu denerken çok top kaptırdı. ama öyle yada böyle insiyatif almaya gayret eden bir oyuncu. zaten esas meziyeti de sihirbazlık değil sneijder gibi. yaratıcılığı bir yere kadar ve fakat devamlılığı, direnci ligdeki bir çok orta saha oyuncusundan yüksek. lideri olmayan, tek oyuncuya bağlanmamış takımlar için doğru isim bana göre belhanda.

    kim ne derse desin bir kaç eksik dışında galatasaray'ın bu defa doğru bir kadro yapısı var. fernando, ndiaye, belhanda ve tolga orta alanı gayet uyumlu. işte bu noktada herşey hamuru yoğuran teknik adamın ustalığına kalıyor. süperlig esneyen yabancı sınırı ile birlikte kalitesi artan bir görüntü sergilese de genel olarak avrupa'nın çok uzağında. hakem kalitesinden oyuncu kalitesine kadar. belhanda bu ligin lider oyuncularından biri olabilir. kimi maçlarda yeterli desteği gördüğünde de bu ışığı hepimize verdi. ancak en önemlisi bu ışığı vermediğinde de hep oyunun içerisindeydi.

    evet aldığımız fiyata satabiliyorsak hemen satalım. ama yok satamıyorsak da, ben takımda olmasından mutluyum. kullanmaya, faydalanmaya bakalım. kurtuluş savaşını kazanırken elimizde çağın en modern silahları yoktu. belhanda gibi ortalama silahlar bile yoktu. silah yoktu. fakat nasıl savaşılacağını bilen bir başkomutan vardı. doğru futbol anlayışı ile süperlig'de savaş kazanmanıza yardım edecek bir oyuncudur belhanda. basının gazıyla çöpe atmak kulübe ihanettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın