• 18479
    o zaman bu başlıkta 2018'in ilk entrysi benden gelsin. kendi adıma futbolcularımızın 17/18 sezonunun ilk yarısındaki performansını değerlendirmek istedim.

    muslera/6.5: ilk 10 haftada fena performans göstermese de duran toplara çıkmaması bizim için sıkıntı yaratmıştı. yani fena değildi ama kendi seviyesinin altındaydı. 10. haftadan sonra, özellikle çocuğu dünyaya geldikten sonra performansı düştü. bunda hem baba olmasının hem de o noktadan sonra takımla tudor arasında bir kopma meydana gelmesinin etkisi oldu bence. üzülerek kendisine bu puanı verdim ancak kendisi de muhtemelen kendisini böyle değerlendirirdi. 2. yarı fatih terim ve taffi'nin dönüşüyle kedi günlerine dönüş yapacaktır reis. güvenimiz sonsuz.

    mariano/8.0: ''sağ bek nasıl olur'' dersi verdi resmen. sadece 1-2 maçta ortalamanın altına düştü, onun dışında bütün maçlarda harikaydı. kendisi sakatlandıktan sonra 2 maçta da kendisini aradık bence. 2. yarı fatih terim ile birlikte kendine hayran bıraktırmaya devam edecektir. vay be galatasaray sağ bekine 8.0 vermek de varmış amk.

    maicon/8.0: ujfa'dan beri gerçekten güven veren ilk stoper. liderlik var, agresiflik var, geriden oyun kurma var, harika kafa topu hakimiyeti var. bir de bütün bunların üstüne 5 gol var ki bunlardan bir tanesi son dakikada atılmış, direkt 3 puanı getiren gol. fatih terim'in sevdiği oyuncu ve fatih terim ile çalışmayı sevecek futbolcu profili tam olarak kendisinde mevcut. bu arada o frikik neydi lan öyle?

    serdar/7.5: gayet iyi bir ilk yarı geçirdi. maicon ile çok iyi bir ikili oluşturdular ve hava toplarını süpürüyorlar resmen. ayrıca biraz dikkatsiz de olsa ben sahadaki savaşını ve cesaretini seviyorum. zaten bizim ligimiz için gayet iyi bir stoper olduğunu düşünüyordum. umarım 2. yarı bu oyununa devam eder. bu arada formayı ve formunu kaybetmemek için ameliyat olmamanı unutmadık.

    denayer/6.5: sözlükte çok gömüldü ancak ben o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. stoper oynadığı maçlarda kötüydü ama zaten kendisi iyi bir stoper değil. her şeyden önce sertlik yok, kafa topu yok. ancak onun dışında son 10 dakikada topları süpürmek için girdiği maçlarda veya bek oynadığı maçlarda kötü oynadığını düşünmüyorum.

    linnes/6.5: kötü değildi ancak çok iyi de değildi. bana kalırsa zaten galatasaray'ın as oyuncusu olabilecek bir adam değil ancak zaman zaman iyi işler yaptı. yine de hem sol beki hem sağ beki yedeklemesi bizim için önemli. 2. yarıda kulübedeki işe yarar ender oyuncularımızdan biri olacağını düşünüyorum.

    latovlevici/5.0: asamoah gelmeyince son anda kendisine yöneldik. para da vermedik açıkçası. bir denemeydi ve tutmadı. fenerbahçe maçında da bitti. daha fazla yoruma gerek yok.

    ndiaye 7.0: takımımızın en önemli oyuncularından biri. enerjisi, mücadelesi, dikine gidişleri, bazen 2 kişilik pres yapması... ilk haftalardan sonra tudor kendisini geri çekti ki bu çok yanlış bir tercihti. ona rağmen kötü oynamadı. terim ile birlikte daha serbest olacağını ve çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.

    selçuk/5.5: yıllardır 5.5 kendisi. git artık bu takımdan.

    belhanda/6.5: kendisine 7 vermekle 6.7 vermek arasında kaldım ancak bunu tercih ettim. çünkü bazen çok basit işleri yapamadı, bazen laubali paslarıyla bizi savunmada zor durumda bıraktı ve derbilerde takıma hiç yardımcı olmadı. kötü bir ilk yarı mı geçirdi? bence hayır ancak daha iyi olabilirdi. gerçekten bazı hareketleriyle tekniğini belli ediyor ancak bunu bir türlü yayamıyor ve oyunun içinde çok kayboluyor. umarım 2.yarı daha istikrarlı bir oyun oynar. oyunun içinde kaldığı müddetçe iyi şeyler yapabilir bence.

    garry/7.0: çok zeki veya yetenekli bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum ancak süre aldığı her maçta katkı sağladı bu adam. yani bir şekilde hücum aksiyonlarında hep kendisi oluyor. hep deniyor, hep zorluyor. ayrıca bunların yanında savunmaya katkısı da gayet iyi. ben kendisinin ilk yarı performansını gayet beğendim. böyle devam aslan parçası.

    tolga/7.0: kendi mevkisinde oynamamasına rağmen gayet iyi oynadı. resmen hem orta sahayı hem sol kanadı kapattı. fizik kapasitesi çok yüksek bunu zaten biliyorduk ancak bunun yanında attığı sürpriz gollerle büyük katkı sağladı. peki niye 7.0 o zaman? çünkü herif yine yok oldu amk.

    yasin/6.0: çok az süre aldı ilk yarıda. özellikle ilk haftalarda maç 3-0 iken bile oyuna girince sinir bozmayı başarıyordu. ancak ondan sonra süre aldığı 2 maçta skora katkı sağladığı için bu puanı uygun gördüm kendisine. haddini bildiğinde lig için verimli olabilecek bir futbolcu.

    feghouli/7.0: bir türlü istikrarlı bir şekilde oynamasa da, oynadığında iyi işler yaptığını düşünüyorum. kalitesini belli etti bence. ikinci devre takımın hücumdaki taşıyıcı ismi olabilecek potansiyele sahip.

    eren/5.5: bizim haberimiz yok ama kendisi futbolu bıraktı galiba. çok çok kötüydü ilk yarıda. top kontrol etmeyi unutmuş adam.

    gomis/8.5: ilk yarının gol kralı. bunun yanında mücadelesi, profesyonelliği ayrıca inanılmaz. sanırım kimse böyle bir performans beklemiyordu. diyecek fazla bir şey yok aslında. tüm ülkeyi kendisine hayran bıraktı.

    fernando/9.0 takımın en iyisi. patron. şöyle bir düşünüyorum da kendisinin kötü olduğu bir maç hatırlamıyorum. bu nasıl bir standart lan? her yönüyle bizim ligin çok üstünde bir futbolcu. hatta geçen 2 seneyle bu sene arasındaki fark en çok kendisi olabilir. yemişim lan lemina'yı, imbula'yı. iyi ki sen gelmişsin be. neyse ben kendisini öve öve bitiremem. en kısa zamanda dönmesi dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın