• 206
    ilk almanların başlattığı altyapı devrimini diğer avrupa ülkeleri de devam ettirdi. böylelikle fransa, belçika, ingiltere de yüksek potansiyelli ülkeler oldu. ispanya'da bir düşüş var ama yeni oyuncu gelmiyor diyemeyiz. italya'da bir tık yok, zaten dünya kupasına da gidemediler. hollanda ise yerini belçika'ya kaptırdı.

    arjantin ve brezilya milli takım kadroları hala güçlü ama potansiyel olarak etkin değiller. koskoca arjantin messi varsa var, o yoksa yok. yıldız bir sürü var ama onları etkin edecek bir sistem yok. aynısı neymar-brezilya için de geçerli. bu iki dev ülke, ülke olarak istikrarsızlar ve taktiksel disiplin anlamında avrupa'nın gerisindeler. aynısı diğer güney amerika, afrika ve asya takımları için de geçerli. eskiden olduğu gibi avrupa takımlarına sürpriz yapma olasılıkları çok zayıf.

    bu şartlar altında almanya 2018 dünya kupasının net favorisidir. çünkü diğer ülkelerden çok önce yol almaya başladılar ve istikrarı da korumayı başardılar. löw-almanya birlikteliği 2006'dan beri var. alman kulüplerinin büyük altyapı hamlesi 10 yıldan beri var. artık bu yatırımın olgun meyvelerini topluyorlar. çok net 4-5 tane dünya çapında yıldızları var. çok kaliteli bir rotasyonları var. hatta fransa'yla birlikte 4-5 tane milli takım 11'i kuracak kadar geniş rotasyonları var. bu şartlar altında almanya favori olmasın da kim olmasın? bazıları fransa da diyor ama ben tecrübe bakımından onları almanya'dan geri görüyorum. biraz daha zamana ihtiyaçları var. aynısı ingiltere için de geçerli. bir sonraki dünya kupasında ellerinde sağlam ve tecrübeli bir takım olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın