• 7
    yancılık ve eziklik ibaresidir.

    ben de sizdenim kanka, beni de sevin, aranıza kabul edin cümlesidir. genellikle rakip takımların bir başarısını takdir etmeden önce kullanılır. yani demek ister ki, "sizin sevinmeniz normal ama bakın ben de bir galatasaraylı olarak seviniyorum, benim sevinmem çok takdire şayan, sizinkilerden daha değerli olmasa bile çok anlamlı be kanka, yalayın beni, gelsin şukular"

    edit: bazı arkadaşlar olayı çok yanlış anlamışlar. anlatılmak istenen şey, başkasına yapılmak istenen yalaklığın önüne konulan "bir galatasaray taraftarı olarak"tır. bahsedilen yancılık ve eziklik "bir galatasaray taraftarı olarak galatasaray'ın şampiyonlar liginde şampiyon olmasını istiyorum" tarzı cümleler değildir. elbette galatasaraylılıkla gurur duyulmalıdır, fakat başkasına yalaklanmak galatasaraylılık mıdır, orada şüpheliyim.

    hatta örneklendirelim; bir beşiktaşlı ile sohbette "bir galatasaraylı olarak yasin'in pozisyonunda kırmızı kart yok" demek, fenerbahçeli bir ünlünün tweetinin altına "bir galatasaraylı olarak ben de fenerbahçenin şike yapmadığını düşünüyorum" gibi cümleler. buradaki amaç fenerbahçeli veya beşiktaşlı arkadaşa galatasaraylılık üzerinden şirin görünmektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın