• 31
    skor dışında olaya biraz kısaca bakarsak; (daha geniş bir zamanda uzun uzun yazacağım)

    guardiola barcelona'ya geldiğinde o ünlü barça oyuncularının yarısını b takımından çıkardı, daha önce takımda olan normal veya üstü oyunculardan inanılmaz verim aldı. bu döneme daha uzun ilerde değinmek gerek mutlaka, 2 cümle ile kısıtlanamaz. münih'te yine bir sürü oyuncu parlattı; kimmich vs.. douglas costa'yı world class kanat formuna soktu ona uygun taktikleriyle. costa pep'ten sonra o formu hiç yakalayamadı. city'ye gelirsek de bruyne, stones(geçen sene aksıyordu fakat bu sene inanılmaz oynuyordu) gibi oyunculardan maksimum verimlerini almayı başarmanın yanı sıra sane, sterling, gabriel jesus gibi oyuncuları da parlattı. özellikle sane. yetenekli fakat umursamaz, dokunsan kendini atan şımarık bir oyuncu. jesus 2 sene önce kaldırım boyayan çocuktu, şimdi cebinden çıkartıyor premier lig defanslarını.

    mourinho tarafına bakıyoruz; chelsea'de salah, de bruyne,lukaku gibi adamların yüzüne bakmadı. united'da ise elinde rashford ve martial gibi 2 inanılmaz yetenek var. şimdi bu adamları sane ile karşılaştırsan adama gülerler. 2 sene önce; mbappe'nin 6 ayda yaptığı patlamayı yapan rashford'un bugün geldiği hal içler acısı. martial gibi dribbling yeteneklerini dünyanın en iyileriyle karşılaştırabileceğin absürt yetenekli adam, dün *rashford'la beraber savunmacı olarak kullanıldı. biraz teknik, ayakları düzgün, hızlı olduklarından adamlara savunmadan top kaybı yapmadan topu çıkartmak görevi veriliyorsa, rashford ve martial; kendi penaltı noktan civarında oynuyorsa burada bir sıkıntı var. göbeğinde mangala + otamendi olan bir takıma gol atmayı bırak top şişirmekten başka bir şey yapmadı united.

    hal böyleyken hala city kadrosu güçlü o yüzden yendi diye ağlayanlar var. şu rashford ve martial 17/18 sezonunda city'de olsa her hafta haklarında entry girilirdi, özellikle rashford. 11'i hariç rotasyonu o kadar da iyi değil city'nin, mendy sezonu kapattı yerine defansif orta saha delph oynuyor, stones sakat yerine giren kompany 45 dk oynuyor o da sakatlanıp çıkıyor mangala giriyor. martial'i çıkarıp mkhitaryan'ı sokan, onu da çıkarıp mata'yı sokabilen bir united takımı var. şampiyonlar ligindeki takımların kanatları daha ürkütücü zaten. o yüzden 2 takımın da şl'de ileri gidebileceğini sanmıyorum. city'nin kadrosunu mourinho'ya verseler 5.liği geçemez. 2-3 senedir her haftasonu 48 saatim maç izlemekle geçiyor ama sonra bu lafları söyleyince sen sadece popüler maç izliyorsun, united gol olup yağıyor normal maçlarda aslında lafı işitiyorum maalesef, lol. united geçen sene ligde 6. oldu; 6.

    mourinho adam yönetiminde dünyanın belki de 1 numarası. ancak oyuncularla iyi ilişkisi olması, iyi bir motivatör olması oyunculardan yüksek verim aldığı bir taktiği var anlamına gelmiyor.

    e bütçe, para harcama vs diyorsak pep 100 harcıyorsa mourinho da 90 harcıyor. adamın 2 yaz'da yaptığı transferlere bak. - bu arada ferguson bıraktığı yaz'dan -2011- bu yaz transfer dönemine kadar united dünyada en fazla bonservis parası harcayan kulüp. bu yaz city'ye ve psg'ye az bi farkla geçildiler sanıyorum. -

    mourinho'yu gerçekten severim fakat seneye güzel futbol vaadi falan hikaye. 40 yıllık pragmatist mourinho'dan bunu beklemek hayal. çünkü bu sefer mourinho olamayacak. kendisinin özeti geçen sene lig'de 22 maçlık yenilmezlik serisi başladığında 6. sıradayken seri bittiğinde de 6. sırada olması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın