• 214
    uefa avrupa ligi 2017/2018 sezonunda galatasaray'ı elemesi sonrası athletic bilbao, hertha berlin ve zorya luhansk'ın olduğu gruptan da 11 puanla 2. olarak çıkmayı başaran takım.

    ortada düşük bütçeli olmasına karşın; disiplinli, birbirleriyle mükemmel derecede uyumlu ve çalışkan oyunculardan kurulu bir takımın elde ettiği önemli bir başarı söz konusu. futbolun doğrularını gerçekleştiren takımların başarılı olmasıyla mutlu olmakta da herhangi bir sakınca olmasa gerek diye düşünüyorum.

    öte yandan, östersunds'u takdirle karşılamak ve takip etmek; böyle bir takıma galatasaray'ın elenmiş olmasının, galatasaray için kabul edilemez olduğu gerçeğini görmek gerektiğini de değiştirmez. galatasaray seviyesinde bir takımın temmuzda isimsiz bir takıma elenmiş olması çok büyük bir başarısızlıktır, tek başına da bu rezalete imza atan teknik direktörü göndermek için yeterli bir sebeptir.

    dolayısıyla, östersunds'un başarılarının yakından takibi, yarattıkları ufak çapta peri masalı (ve bu süreçte galatasaray'ı da elemeleri nedeniyle ülke olarak dikkatimizi daha temmuz ayından çekmiş olmaları) ile ilgilidir. bu takımın başarılı olması ile kendi adıma temmuz ayında yaşadığım hayal kırıklığının dinmesi arasında bir doğru orantı falan yok. östersunds bu sene isterse yarı final oynasın (ki çok sevinirim), galatasaray'ın bu takıma elenmesi ciddi bir rezalet olarak kalmaya devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın