resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1348
    şu anki kulübünü iki ayrı dönemde toplam 9 yıl çalıştırmış teknik direktör. arada milli takım macerası da var. yani yaşı zaten mantıken genç olamaz. daha önceki kariyerinde ise türkiye u17 milli takım teknik direktörlüğü var. ondan önce de galatasaray ve istanbulspor'un altyapılarında çalışmış. şöyle bir bakınca üst düzey teknik direktörlüğe ancak 43 yaşında başlayabilmiş. bu biraz geç sayılabilir ama adam stajını da sağlam yapmış.

    yabancı sınırının gevşetilmesi en çok başakşehir'e yaradı. epey risksiz, akılcı ve sonuç olarak isabetli bir transfer politikaları var. daha 2014'te küme yükselmiş bir takım oturmuş yapısı sayesinde şampiyonluğa oynuyor. rakipleri bu aptallıkla devam ederse de şampiyon olacaklar. abdullah avcı da "taraftarsız bir takımı şampiyon yaptı" apoletine sahip olacak. sonra büyük bir takımın teklifini bekleyecek ama orada o baskıyı kaldıramayacak. tıpkı david moyes gibi. yerinde olsam başakşehir'den avrupa kariyeri dışında hiç ayrılmam. büyük takım antrenörlüğü apayrı bir şey.

    türkiye'de başarının formulü kulüp başkanının ve teknik direktörün aynı anda ortalama üstü iyi olmasıdır. göksel gümüşdağ tipik akpliler gibi beceriksiz ve muhafazakar adamlardan değil. yabancı sınırına açıkça karşı çıkan nadir başkanlardandı. abdullah avcı da avrupa futbolundan bihaber veya tipik evlatçı teknik direktörlerden değil. dolayısıyla başarının gelmesi de normal. çünkü adamlarda o vizyon var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın