• 37
    gayet de spordur. her sporun temelinde mücadele vardır,birinin diğerine üstün olma çabası vardır. boksun ve/veya diğer dövüş sporlarının da bundan farkı yoktur. güreş misal. ata sporumuz. evet doğrudan birbirine zarar verme gibi bir kasıt olmasa da,fiziksel olarak karşındaki rakibi etkisiz hale getirme söz konusu. boks ve türevleri de buna benziyor işte.

    ha seversin sevmezsin,'iki insanın birbirine vurması bence doğru bir şey değil' diyebilirsin. ama yıllardır dünya çapında müsabakaları yapılan,çok ciddi deneyim ve teknik birikim isteyen bir branşa doğrudan spor değildir demek bence biraz yargısız infazdır.

    ayrıca şunu belirteyim,sakatlık oranı futbol basketbol gibi takım sporlarına göre oldukça düşüktür. amaç da karşıdaki rakibe acı vermek falan değil maçı kazanmaktır. ister puan olsun ister knock out olsun. zaten şunu da belirteyim hiçbir boksör veya diğer branşlara mensup bir dövüşçü,bir başkasına zarar verme amacı gütmez. çok klişe olacak ama,cidden insanı öfke kontrolü anlamında dizginliyor. salon dışında çok daha sakin biri oluyorsunuz. ki bu profesyonelliğinizi dışarıda sokak kavgası için kullanırsanız adli yaptırımı da oldukça büyük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın