resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 5010
    yerine fatih terim gelmediği sürece gitmesinin hiçbir anlamı olmayan teknik direktör. bundan önceki 2 senede hocaları kovup kovup 4'üncülükle 6'ncılık arasında gidip geldik. bu sene de fatih terim şartı olmadığı sürece kovulması demek aynı kaderi yaşayacağımız anlamına gelir. en azından nispeten zayıf rakiplere karşı nasıl oynaması gerektiğini biliyor. he oldu da işler iyi gitti ve şampiyon oldu, üzerine de dursun özbek yeniden başkan seçildi, kesinlikle sözleşmesi uzatılmamalı. hatta dursun özbek tekrar seçilmeyi planlıyorsa şimdiden çok iyi bir yönetim ve çok iyi bir teknik direktörle anlaşmalı. zira kendisinden çok ümitli olmama rağmen büyük maçlarda inisiyatif alamaması, oyuna müdahalelerde çok geç kalması veya hiç aksiyon almaması, eldeki oyuncuların performanslarına da en ufak bir katkısının olmaması (ki benim en fazla takıldığım olay bu) büyük takım hocası olamayacağını bana acı bir şekilde gösterdi.

    fatih terim veya şenol güneş gibi teknik direktörlerin en büyük artısı, kamuoyunda problemli veya işe yaramaz olarak gözüken oyunculardan inanılmaz verim alması. beşiktaş'ın bugünkü oyuncu grubunun çoğu, takımından işe yaramaz veya ıskarta diye yollandı. şenol hoca ise bu oyuncu grubuyla tarihi bir başarıya imza atıp cl'den 1'inci çıktı. keza fatih terim de 6 sene önce 3'ncü kez galatasaray'ın başına geldiğinde melo, engin baytar, emmanuel eboue, riera gibi takımlarının işe yaramadığını düşündüğü artı eldeki colin kazım, emre çolak gibi bir var bir yok oyunculardan inanılmaz verim alarak benim son dönemde izlediğim en iyi galatasaray'ı bizlere izletti.

    yani bizim sadece 'transferlerle ben bu işi kotarırımcı' değil, eldeki oyunculardan da verim alabilecek lider karakterli bir teknik direktöre ihtiyacımız var. he bunu bizim vizyonsuz ne idüğü belirsiz yönetimimiz nasıl bulur? orasını bilemem, çok ihtimal de vermiyorum bulabileceklerine ama ihtiyaç net olarak budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın