• 12
    bu söylem ırkçılıktan başka bir şey değildir. böyle bir karakter genellemesi yapamazsınız.

    bakın bu ülkeye iskandinavya'dan elmander de geldi. linderoth da geldi. sigthorsson denilen adam mesela benim veysel sarı'dan sonra galatasaray'da gördüğüm en karaktersiz adam. yani karaktersizliğin ve karakterliliğin dini, ırkı, cinsiyeti falan yok. tarihte dünyadaki en büyük insanlık suçlarını da bizim ülkemizde epey hayranları olan almanlar ve japonlar işledi. buna ne diyeceksiniz? *

    ayrıca feghouli ve belhanda ne gibi karaktersizlik yapmış, merak etmekteyim. maç mı satmış, kıçım başım ağrıyor oynamam mı demiş. çok disiplinsizlermiş. zaten akdeniz coğrafyası maşallah çok disiplinli de bir tek araplarda sorun var değil mi? premier ligi bu sene sallayan salah hem arap hem de kuzey afrikalının dibi değil mi?

    edit: türkler agresif ve atarlı değil zaten, biliyorsunuz hepimiz pamuk gibi insanlarız. zidane'yi tahrik eden, karısına laf atan materazzi de on numara bir insan zaten. ben milletleri kategorize edemezsiniz demiyorum. eğer örneğimiz futbolsa buradan iyi veya kötü sonuç çıkaramazsınız diyorum. messi arabistan'dan çıksa almayacaksınız söylemi falan benim karşı olduğum söylemler. salah örneği ortada, zidane örneği ortada. drogba, eto'o örneği ortada. afrikalı oyuncular zeki değiller söylemi karşısında bu ikisini nereye koyacaksınız? yine bir tarafta nihat var, tugay var, enes var; bir tarafta arda, caner gibiler. niye burada genellemiyorsunuz? aynı tavrı batı avrupa ülkeleri türklere koyunca ırkçılık diye ağlamayalım o zaman? zaten ırkçılık da normal bir şeydir. tabi ki üstün ırklar var, defolu ırklar var diyin de tam olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın