resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 7199
    2 aralık 2017 arsenal manchester united maçının ikinci yarısını açtım bugün. ilk yarı 2-0 manchester united üstünlüğüyle bitmiş. ikinci yarı lacazette 46'da skoru 2-1'e getirdi. tabii tahmin edersiniz ki arsenal gümbür gümbür geliyor.

    50.dakikaların ortasında bir pozisyon oldu. de gea önce lacazette'nin ardından da alexis sanchez'in vuruşunu kurtardı. özellikle alexis sanchez'in poziyonunda sanchez topa doğru hareketlenirken kesin gol diye düşünüyordum ama de gea topu kurtardı. maç o an 2-2'ye gelse muhtemelen maçın seyri tamamen değişecek ve belki de arsenal maçı kazanacaktı. ancak de gea o kurtarışı yaptı ve 6-7 dakika sonra da lingard kontra atakta skoru 3-1' getirdi. zaten maç da bu skorla bitti.

    şimdi bunu neden yazdığıma gelirsek. ben de gea'nın bu kurtarışlarına çok şaşırmadım mesela. çünkü bu kurtarışları yapabildiği için de gea. yeri geldiğinde maç kurtaran bir kaleci ve bence o kurtarışlarıyla da bugünkü maçı takımına kazandırdı. yoksa skor 2-2 olsaydı o anda muhtemelen manu o kontrayı bulamaz arsenal de başka bir top oynardı.

    muslera özellikle de dördüncü yıldızı taktığımız sezon tam da böyle bir kaleciydi. maç kazandırırdı, olmayacak toplar çıkarırdı. ancak maalesef son sezonlarda bu muslera'dan eser yok. benim için sıkıntı bu. muslera uzun zamandır sıradan performanslar ortaya koyuyor. kötü değil belki ama çok iyi de değil. sıradan. her kalecinin yiyeceği golleri yiyor her kalecinin yapacağı kurtarışları yapıyor. üstüne bu maçta yaptığı hata. halbuki muslera böyle bir kaleci değildi. yoksa aldığı maaş vs. sorun değil benim için. sonuçta kimlere ne paralar veriyoruz. bu durum benim canımı sıkan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın