resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4746
    alteratifi olmayan hoca olduğu için sebebi her ne olursa olsun gönderildiği takdirde sezonu kaybederiz.
    ft'nin birçok açıdan alternatif olmadığı apaçık, o yüzden beklenti içine girmenin anlamı yok. siyaseten sıkıntılı, yönetim yetkilerini ve gücünü paylaşmak istemiyor, hoca da hem sezon ortasın da gelmez hem de gelirse bu yönetimle uyumlu çalışamaz.
    dolayısıyla tudor kalmalı. ama ona yardım edilmeli. medya yönetimi, oyuncu yönetimi vs.. birçok konuda desteğe ihtiyacı var. tezcanlı, sinirli, agresif ve hırslı biri. hedefleri idealleri var ve aç bir oyuncu. bunlar bence iyi tarafları. ama teknik olarak yaptığı büyük hataların arka planında kendi içinde umarım analizini ve öz eleştrilerini yapıyordur. kendi iki direk/önemli oyuncusu da açıkça taktik olarak onu eleştirdi ki haklıydılar.
    büyük/zor maçlardaki kadro tercihi, oyun felsefesi tercihi yani başlangıç planları hiç doğru olmadığı gibi, oyunun devamında ise asla müdaheleleri de doğru olmadı veya geç oldu. bunlar bence öğrenilebilecek ve geliştirilecebilecek şeyler. belki de puan avantajının verdiği rahatlıkla bir takım denemeler yapma imkanını kendinde görüyor olabilir. ama hepsi ters tepti. mesele bu maçlar kaybetmek değil aslında. insanların ve herkesin kızdığı nokta bu maçlarda takımın silik, ezik ve yetersiz oyunu. üstelik kendi iyi bildiği oyundan neden vazgeçtiğinin cevabını da hiçbir yerde söylemedi. esas hepimizi şüpheye veya umutsuzluğa düşüren bu oldu. galatasaray'ın üstüne bina edebileceği güzel bir a planı ve güçlü oyunu var. en azından daha tam mükemmel seviyede değil ama zaman içinde yapılacak kaliteli 4-5 futbolcu ilavesi ile ve takımın sürekli birlikte oynaması sonucu bu plan şampiyonlar ligi seviyesine gelebilir. bence hoca bunun üzerine gitmeli.
    beşiktaş maçı iyi bir test olacaktır. sanırım önceki mağlubiyetleri ve gelen tepkiler üzerine daha doğru bir 11 ile ve düzgün bir oyun planı ile çıkacağız. ben maçı kaybetmeyeceğimizi ve gol atacağımızı düşünüyorum. kazanıp kazanamayacağımız todor'un maça yapacağı müdahelelere ve oyuncuların göstereceklere oyuna bağlı. serdar aziz'le birlikte defansta daha sağlam duracağız. orta sahda fernando ve nidyae olması gerektiği gibi oynarlarsa ben akan oyunda defansif olarak problem yaşamayacağımızı düşünüyorum. eğer kanatları efektif kullanırsak beşiktaşın bekleri ciddi sıkıntıya uğratırız. çünkü onların açıkları da defansa destek vermiyorlar. fegholi'nin nasıl döneceği çok kritik bu aşamada. sonradan bile oyuna girse etkisi çok yüksek olacaktır bence.
    eğer yenersek bu galibiyetin hem takıma, hem tudora, hem camiaya 3 puandan çok daha fazla etkisi olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın