resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4730
    uzun zaman sonra çıkıp göte göt diyebilmiş teknik direktörümüz. basın tarafından oldukça sıkıştırılıyor son zamanlarda. hatta programlarda sanki tudor ayrılmış görev yeri boşmuşcasına yorumcular galatasaray'ın yeni hocasını tartışıyorlar. doğal olarak tudor böyle bir ortamın medya tarafından yaratıldığının farkında ve tudor'un vurguladığı gibi en önemli nokta "zero respect" kısmı. görevinin başında ki bir insanı yok saymak yerine başka adayları koymak hem camiaya hem taraftara hem de hocaya saygısızlıktır. tabi bir takım taraftar hocayı sevmediği için yapılan bu saygısızlığı büyük bir memnuniyetle karşılıyor,yapılan saygısızlığın takıma ve kendilerinede olduğunu hesaba katmayarak.

    peki bu basının bize ve hocalarımıza karşı olan ilk saygısızlığımı.elbette hayır. skibbe'ye hocam neden günlerdir aynı kravatı giyiyorsunuz sorusunu soranda ,skibb bıraktı diye manşet atan da, riekerink'e kızlarınız ne iş yapıyor diye soranda, abdülrahim albayrak'a bilerek mikrofon uzatıp hagi'ye bağırıp çağırmalarını reyting ve makara malzemesi uğruna yayınlayanda aynı medya. ve bügün tudor beğenin beğenmeyin bu basına uzun zaman sonra ayar veren ilk teknik direktörümüz. fatih terim'i pek katmıyorum çünkü kendisinin korkusundan insanlar pek bir şey yazamıyordu bir olay olduğu zaman da uzun uzun cümlelerle genelde konudan koparak bir şeyler anlatıyordu hoca. onu çekmeyin bunu çekin tamamen bir istisna zaten onunda basın ile pek ilgisi yoktu.

    hoca bu atarı ile üzerinde ki riski daha da arttırmış oldu. beşiktaş maçına kadar kendisini pek eleştiren olmayacaktır sert çıkışı ve aldığı galibiyet sebebiyle. ama şunu unutmamak gerekir ki tüm basın pusuya yatmış 2 aralık 2017 beşiktaş maçını beklemekte. hoca şu an tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda işi gerçekten kolay değil. taraftarın basın ve twitter'ın gazına gelmeden hocasına sahip çıkması gerekiyor.

    aklımda yaptığı basın toplantısından sonra iki senaryo var beşiktaş maçı ile alakalı.artık göbek oyunu ve çift forvet gibi hataları yapacağını sanmıyorum eğer öyle bir şey yaparsa bu sefer gerçekten tüm kredisini kaybedecek. gelelim olacağını düşündüğüm şeylere. 1.si tudor hatalarından ders alıp kanatlı oyun anlayışı ile sahaya çıkıp güzel bir oyunla galibiyet alacak. 2.si yine aynı sistemle sahaya çıkıp oyuna ortak olacak ama maçı beşiktaş kazanacak. bu iki senaryodan mağlubiyet olan gerçekleşirse ne olacak peki. sahada istediğimiz bir oyun ama futbolun gerçeklerinden biri olan mağlubiyet halinde hocayı takımımızın başarılarına karşı olanlara yem mi edeceğiz yoksa hoca hatalarından ders çıkarmış bir umut ışığı var diyip ön yargılarımızı kıracak mıyız. hem tudor'u hem de taraftar olarak bizleri kritik günler bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın