• 75
    türk lirası her geçen gün daha da değer kaybetmektedir. size şöyle somut bir örnekle açıklayayım.

    polonya avrupa birliği üyesidir fakat euro değil złoty kullanır, ülke ekonomisinin bu geçiş için uygun olmadıklarını düşünüyorlar yıllardır. neyse 2014 yılında polonya'ya geldiğimde yanıma 1000 türk lirası almıştım, buraya gelip parayı bozdurduğumda 1,700 złoty para saymıştı elime döviz bürosundaki leh abla.

    anlayacağınız üzere 1 türk lirası o zaman aşağı yukarı 1.7 złoty ediyordu. aradan 3 sene geçti, misal ben yine buraya 1000 türk lirası ile gelirsem döviz bürosunda yine leh ablanın bana vereceği para bu defa kaba hesapla 900 złoty olacak.

    bencilce düşünecek olursam bu durum benim avantajıma, ben aileme para yollarken ellerine az biraz da olsa gönderdiğimden fazla para geçecek. belki çok daha yakında bu aradaki fark złoty lehine daha fazla da açılacak ama ben burada olup da bu duruma bencilce sevinemem.

    ülkeden milyonlarca kişi ekmek yiyor ve yediklerini her bir daha azalıp, her gün biraz daha yoksullaşıyorlar, zenginler daha da zenginleşiyorlar. bence uykudan uyanıp bu düzene artık bir son verilmeli, bu haramilik düzeni ülkeden alıp başını defolup gitmeli, yiyor ama çalışıyor da anlayışı ülkeden defolup gitmeli. bu ülke hepimizin dedelerinin kanları ile ayakta kaldı, yokluk, sefalet nedir çok iyi biliyor herkes ama bu kan emiciliğe bir son vermek herkesin bir vatan borcu. gözlerimizin önünde eriyip gitmemeli bu ülke.
App Store'dan indirin Google Play'den alın