• 73
    liberal politikalarla yönetilen, üretim yapmayan, özelleştirmelerle içi boşaltılan her ekonomi batmaya mahkumdur. yani kapitalist ekonomiler batmaya mahkumdur. gelir dağılımının bu derece adaletsiz olduğu bir düzen ne kadar ayakta kalabilir ki zaten? aynı şeyler avrupa halkının da başına gelecek, izleyip görün.

    bir malı üretirken üretici kapitalistin istediği tek şey kârın çoğalmasıdır. bunu yaparken de izlediği ilk politika işçi ücretlerinden kısmaktır. ücretinden kısılan kesim kendi ürettiği malı satın alamayınca ne oluyor peki? kriz. alım gücünün azalması/yok olmasına kapitalist ekonominin krizi deniyor. günlük önlemlerle bertaraf edilip bir süre sonra tekrar bu durumla yüzleşiliyor. asla bitmeyen bir döngüyle halk soyuluyor.

    bakın bunları batı türkler'e çok gıcık oluyor, rte türklük'ü yasakladı suriyeliler'i doldurdu o yüzden ekonomik sorun yaşıyoruz gibi geri zekalı argümanlarıyla açıklamıyorum. ekonominin mekanik işleyişinden bahsediyorum. hayat ekonomiyle yürür. insanlık tarihinin ilk yıllarından bu yana günlük hayatın tek belirleyicisi ekonomidir. savaşların istisnasız hepsinin (din savaşları dahil) nedeni ekonomiktir. insanın davranışları, psikolojisi, toplumun sosyolojisi, kültürü vs hepsinin başı iktisattır. bir toplumun üretim araçlarıyla kurduğu ilişki, bireyler arası ilişkiyi belirler.

    dolar kurunda da belirleyici olan yukarıda saydığım şeylerdir. kulüplere olan etkisi ise yıkım olabilir. "ben yarışmacı takım istiyorum altyapıdan bana ne çoluk çocuk mu izleyeceğim burası galatasaray/fenerbahçe/beşiktaş burda yarışma var"cı arkadaşlar kurtarırlar artık futbolu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın