• 70
    doların serbest uçuşa geçmesinin en tehlikeli yanı artık elimizde anayasa krizinin yaşandığı yıllardaki gibi bir yüksek enflasyon politikası silahının olmaması. bu durumla mücadele için tamamıyla dışa bağımlıyız.

    yüksek enflasyon politikası döneminde halk çok sıkıldı doğru. ama bu sıkıntı her şeye aynı hızda zam yapılarak dengelendi. tabi ki maaşlar da zamlandı.

    ancak bu gün yaşadığımız başlıca sıkıntı tüm stratejik kurumların yabancılara veya yabancı ortaklı firmalara satılması. bu şu demek; her ay telefonun için, elektriğin için, internetin için, ulaşımın için ödediğin sabit giderlerin bir kısmı yabancıların kasasına giriyor. sen piyasaya türk lirasının değerini düşürüp, bol türk lirası sürerken adamlar da aynı hızda senin ülkenin para birimini ülkeye hiç bir değer sokmaksızın yurt dışına çıkarabilir.

    bir bakmışsın ülkende döviz yok.
    tl de yok.
    para bassan bastığın para da yok oluyor.
    işin sonu peki?
    işin sonu kimi sikimsonik ülkelerin başına gelen gibi. milli para biriminin kıymetli evrak niteliğini yitirmesi. yani dünya çapında kabul görmemesi. gittiğin bankaların sana siktir çekmesi.

    esas sorun özetle doların serbest uçuşa da geçmesi değil, ekonomimizin serbest düşüşe geçmesi.
    üretmiyor ve sadece tüketiyorsun. haliyle bu iş devam edemiyor.
    çözüm, acilen üretmekte. ne üretebiliyorsan. saman, et, plastik... hiç farketmez. üretip satacak ülkeye para sokacaksın. üretmemen gereken tek şey "cahil" malesef en çok da ondan üretiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın