• 85
    dünya spor tarihinin sayılı sporcularından biri. 1988 seul olimpiyatlarında bir ulus ayakta bir ulus gol diye haykırmak istiyor havasını yurt çapında yaşatan, o günleri yaşamış istisnasız herkese en ufak bir eşyayı taşırken bile saçını havaya üfleme refleksini geliştiren bir büyük idol. tarafsız gözle bakarsak tarihte ağırlığının 3 katını kaldırmayı başaran ilk insan.

    tam bir türkiye klasiği olarak sevgisizliğin, ilgisizliğin ve alkol bağımlılığının pençesinde hayatını kaybetmiştir. ölümünün ardından timsah gözyaşları döken futbol sporu medyası yaşarken kaç kere onore etti bu adamı? bugün 13-14 yaşlarında bir çocuk adını duyup "bu kimdi yahu" diye sorduğu zaman birkaç puslu internet kaydı ve internet ortamında cımbızla çekilip bulunabilecek birkaç doyurucu yazı dışında bu adama dair sunabileceğimiz ne var? liyakatı dışında hiçbir boku olmayan adamlardan daha mı kötü yönetecekti yani federasyonu? naim süleymanoğlu ile antreman yapmak mı daha motive edecekti gencecik sporcuları yoksa "aman uzun adam arayacak" stresiyle ağlamaktan antremanda yaptığı kiloların 10 kilo aşağısını kaldıramamak mı?

    kişisel rekor dereceleri koparmada 152.5, silkmede 190 ve toplamda 342.5 kilodur ki bu derecelerin hepsini 1988 seul olimpiyatlarında yapmıştır. kendisi bu dereceleri 60 kilogram vücut ağırlığı ile yaparken ilerleyen yıllarda yapılan düzenlemeler sonrası açılan 62 kilo sıkletinin rekorları koparmada 154, silkmede 183 ve toplamda 333 kilo şeklindedir hala.
App Store'dan indirin Google Play'den alın