resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4523
    bu kadar rakibe göre takımla oynayan birini galatasaray'ı çalıştırması düşünülemez. bu şekilde bir yere varamayız. geçen seneden beri oynadığı 10. zor maçtan da yenik ayrıldı. medipol maçları ise ayrı bir klasik haline geldi sayesinde. ne diyeceğimi bilemiyorum. aşırı üzgünüm. beşiktaş maçında da maalesef kaybedeceğimiz aşikar. tudor belli ısrarla rakibe özel önlem almaya devam ediyor, edecek. halbuki oynatacağı takım sezona başladığı takımın aynısıydı:
    muslera - lines (lato) - denayer - maicon - mariano - fernando - ndiaye - belhanda - tolga - rodriges - gomis.
    bu takım şekilde gayet de güzel oynarken; fenerbahçe maçıyla birlikte takımın ayarları ile her maç oynadı. yapma be kardeşim! sen yaptıni sen kurdun niye kurcalıyorsun.
    herkesin bir oyun pratiği var; senin kadar rotasyona, dizilişe, kadroya müdahele eden hocalar ancak küçük takım hocalarıdır. çünkü onlar rakibi hep kendinden büyük gördükleri için sürekli önlem alma telaşından asla bir oyun sistemi oturtamazlar. 40 milyon € para harcanıp bu takım kuruldu. daha da harcanacak. ama yazıktır; böyle bir teknik direktörün elinde heba oluyor. hatalarından ders almıyor.
    daha fecisi kendi oyun planlarının işlemediğini de görmeyip müdahele bile etmiyor. akıl almaz bir şey. iknci yarıya eren/rodriges değişikliği yapıp, tolga sola, ndiaye ortaya olması gereken yere belhanda forvet arkasına gelse; maçı dengeye getirirdik. hatta ilerleyen dakikalarda selçuk/belhanda veya skora geride ise lato/selçuk da yapıp iyice yıkabilirdik oyunu. ama işlemeyen eren-gomis planını izledi durdu. sürekli taç çizgisinin oralardan ortalarda yaptırdı, maicona'la uzun vurdurdu.koca galatasaray böyle bir kısır hücum planına mahkum bırakılamaz. rakip gelmiyor, defansına baskı yapmıyor, topu orta
    sahaya kadar rahatça getiriyorsun; bırak rodriges, ndiaye gibi driplingçi adamlarında ortadan del ve gomis ikiye bir yapıp marianoyu kaçır sıfıra....beni zaten en çok oyuna yapmadığı/yapamadığı müdaheleler endişendiriyor. hem oyun planı teşhisler falan rezalet çünkü çapsız ve korkak; hem de devamında ayrı bir kepazelik. olacak iş değil. bir insan nasıl sürekli aynı yanlışa düşer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın