• 40
    eğer bir simülasyon her sene değişiyorsa, o simülasyon değildir. futbol on yılda bir değişir. beş yılda bir değişir. ama her sene değişmez. yani geçen sene hücum görevi verdiğin bek hücum yaparken, bu sezon hücum yap dediğinde forvetinin yanında takılıp defansa geri dönmüyorsa orada bir sıkıntı var demektir. selçuk inan önümüzdeki sene badou temposunda top oynayabilir mi mesela, aklın alıyor mu? guardiola seneye aykut kocaman futbolu oynatır mı?

    yeni komut ekle, yeni görevler ekle, yeni uzmanlıklar ekle, tamam. ama serinin bir önceki oyununda aklındaki futbolu yansıtabildiğin taktik ertesi sene elek edilemez, bu mantığa ve futbola aykırı. kısa paslar yapıyorsun, topa sahip oluyorsun, yetenekli açığın ve on numaran kilit pasları atıyor, bekler çizgiye inmeden orta açıyor ki geride boşluk olmasın. bunlar en temel beklentiler. olması gereken bu komutlara göre. peki ne oluyor?

    stoper önce topu bir dikiyor. oğlum seçili değil mi sende daha az riskli pas ve kısa pas komutu?
    bekler topa doğru koşmaya başlıyor. pres seçmemişim beklere. takımın presi de bazen'de. o da mecbur. presli oynatsam herhalde önceki seri gibi bana koşacaklar. saçmalık 2.
    defans çizgim her zamanki gibi normalde. ne ileriye alırım, ne geri. ama sanki defansı rakip 18'e kurmuşuz gibi topu diken arkaya adam kaçırıyor, stoperler de ağır değil.

    üzücü taraf, 85 lira verdim. hayır insan para vermişken hassiktir deyip kapatamıyor da, öğrenci adamız neticede. ya bu oyuna 4-5 sene çalışıp maç motoru yapacaklar, onun dışında her sene üyelik sistemiyle kadro güncellemesi gelecek, ya da ben bundan sonra korsana bakacağım bu seride. oynarım life is strange, oynarım just cause 2 keyfime bakarım. bununla uğraşılmaz. en sevdiğim şeydir alman 2. liginden veya ingiltere 4. veya 5. liginden takım almak. onu denesem herhalde intihar ederim. aldığım takım red bull salzburg. liginde domine etmesi gereken takım. ama yook. mümkün mü?

    bak çok basittir, asimetrik bir taktik vardır. defansif orta saha orta sahanın biraz soluna yatar. sekiz numara onun ilerisinde sağa yatar. yani iki merkez orta saha ama biri biraz daha geride. dünyanın en normal ikilisi. ben bir de bunu üçlü orta sahaya çevirmek için 10 numarayı biraz sola atar, pres komutu da veririm. sola kayan sneijder gibi düşün. geri de gelir. ne oldu? üçlü orta saha savunmada. ama yok, bu da mümkün değil. amk bir önceki seride yapıyordu bu komutlar bunu?

    çok ağlamaya da gerek yok. adamlar beni* bir güzel 85 liralık sikti yani. hem paramın çöpe gittiğiyle, hem de sinirimin bozulduğuyla kaldım. insanlar da protestodan aciz. herifler bize her sene değiştire değiştire simülasyon kitliyor, protesto etmeye çalışalım diyen kitlesi yok oyunun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın