• 1017
    https://goo.gl/wYwXYj

    ülkenin son 15 -bilhassa son 7- yılı her şeyin politize edildiği/edilmek zorunda olduğu karanlık bir süreçten ibaret. bilimin politik tutarsızlıklarla kirletildiği bir ortam. kültürün ve sanatın yakışıksız siyasi söylemlerle mutasyona uğratıldığı bir hiyerarşi. sporun politikacıların kirli elleriyle yıkıma sürükletildiği bir kaos hâli. mustafa kemal atatürk adının da süslü kelimelerle, bol virgüllü cümlelerle siyasete malzeme edilmeye çalışıldığı bir düzen. özellikle şu son zamanlarda millet olarak bayılıyoruz her şeyi siyasi doğruculukla bağdaştırmaya.

    mustafa kemal atatürk'ün siyaset üstü bir lider olarak dillendirilmesi kendisinin sosyal demokrat olup olmamasıyla alakalı değil. neticede siyasi bir partinin de kurucusu olan bir devlet adamını siyasetin dışında görmek mantıken doğru bir yaklaşım değil. mustafa kemal atatürk'ün politika üstü olarak addedilmesi türkiye cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde yaşayan türk ulusunun var olma sebebiyle ilgili. insanların kendisine karşı hissettiği minnet duygusuyla, vefayla alakalı. ayrıca mustafa kemal atatürk'ün önce asker, sonra devlet adamı olduğu unutulmamalı. bu yüzden ben ve benim gibi düşünen/hisseden insanlar mustafa kemal atatürk'e başka bir noktadan bakıyor zaten. romantizm ya da değil, durum bu.

    kendisinin ilmi doğrularını pusula edinmiş bir adamım ben. "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" cümlesinin güzelliğiyle çizdim yolumu. mustafa kemal atatürk'ün spora ve sporcuya bakış açısıyla benim spora ve sporcuya bakış açım bağdaştığı için önemsedim kendisini. "sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim"ini okuduğumda "ben de" diyebildiğim için benimsedim söylemlerini. eğitime, kültüre, sanata ve diğer birçok alana katkısı... o'nun basmakalıp bir siyasetçiden çok daha fazlası olduğunu okuduğum için kendisinin yalnızca siyasetle sınırlandırılamayacağı inandım.

    mustafa kemal atatürk'ün siyaset üstü bir lider olduğunu gönül rahatlığıyla dillendiriyorum. anlatılmak istenen her zaman söylemin kendisi değildir. ha adı ille de buysa eğer evet, ben bir mustafa kemal atatürk ve atatürkçülük romantiğiyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın